avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cauciucuri de iarna?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cauciucuri de iarna?

Buna ziua, as vrea sa stiu daca e legal sa iti de-a politia amenda conform acestei legi? avand in vedere ca in textul de lege pe care l-am citit aici se pomeneste doar''cauciucuri de iarna'' stiti cumva daca in textul legii sunt incluse simbolurile care trebuie sa apara pe aceste pneuri sau daca face vreo trimitere catre directiva 92/23/CE/ ca in acest caz nu exista nici-o baza legala pentru amenzi in conditiile in care cauciurile de anotimp nu s-au inventat inca si nu le proce nimeni deci cauciucuri de iarna .... nu are nici-o relevanta.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:34, 24 Decembrie 2011
mda ! dar suntem in romania si legile sunt facute romaneste! sunt multe astfel de nereguli dar nu ai nici o sansa sa castigi in fata lor
anvelope de iarnă: “anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992 privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora, precum si montarea lor, Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite (CEE-ONU) nr. 30 sau Regulamentului Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite CEE-ONU nr. 54, după caz.” - OG nr. 5/2011 - aprobarea unor reglementari privind cresterea sigurantei rutiere

www.avocatnet.ro/content/art...

Potrivit legii, ca sa fie considerate anvelope de iarna, acestea trebuie sa aiba pe langa simbolurile M+S, M/S, M-S, M&S (Mud and Snow) (noroi si zapada) si cateva semne distinctive, precum un fulg de nea si o creasta alpina.
interesanta abordare...insa nevalida , deoarece directiva 92/23/CE este direct aplicabila conform art 148 alin 2 Constitutie , prin urmare nu era musai sa fie prevazuta in legea interna.ori in directiva se prevad acele simboluri de pe cauciucuri
deci conform art 148 alin 2 din constitutie acea directiva era oricum aplicabila in urma semnarii aderarii la UE, atunci amenzile normal din ce inteleg eu vor fii legale daca se vor aplica cf OG5/2011 si nu legea 161/2011 care practic referitor la acest aspect nu face decat sa schimbe textul intr-unul si mai tampit. Deci daca un nene garcea ma opreste si nu am cauciucuri de zapada (cu toate ca nu e cazul la mine) si pe PV in scrie ca am incalcat legea 161/2011 scap basma curata sau pv-urile se vor intocmi cf OG5/2011? stie cineva ? a luat careva vreo amenda deasta pana acum ? Va multumesc pentru raspunsuri.

Legea nr.161/2011 este legea privind aprobarea OG 5/2011 pentru aprobarea unor reglementari privind cresterea sigurantei rutiere si destinatia sumelor incasate de catre personalul imputernicit cu atributii de inspectie si control in urma aplicarii sanctiunilor contraventionale specifice activitatii de transport rutier ... prin urmare , amenzile contraventionale se vor da in baza actelor normative respective.

De asemenea, OG nr.5/2011 este un act normativ care modifica mai multe acte normative , printre care si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice ..

Alte discuții în legătură

Anvelope iarna mirceaione mirceaione nicaieri n-am gasit publicata oug privind anvelopele de iarna, nici macar numarul ei, ca s-o pot cauta mai bine. cred ca de-aia nu se respecta legile in tara ... (vezi toată discuția)
Definirea anvelopelor de iarna conform og5/2011 gxgfel gxgfel OG5/2011defineste anvelopele de iarna ca fiind acele anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992. Intrebarea mea este, ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna miki_M miki_M Buna ziua! Stie cineva care este cadrul legal pentru obligativitatea echiparii autoturismului cu anvelope de iarna incepand cu 01 noiembrie pana la 01 martie ... (vezi toată discuția)