avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire casco

Buna ziua.In luna august am avut un eveniment auto cu dauna totala .Firma de casco m-a despagubit cu suma de catalog a masinii(renault megane 2008) adica 8902 euro,pe care ia virat in contul firmei de leasing [EDITAT],care la respectiva suma mi-a mai cerut suma de 4600 ron pentru incheierea contractului de leasing ,precizez ca am contract de leasing pe 7 ani la [EDITAT] rata 147 euro,avans 1885 euro ,valoare reziduala 2514 euro,valoare achitata pana ladata accidentului 5710 euro contract incepand din 27/06/2008.Am o simpla intrebare De ce am facut leasing si casco la masina daca eu acum nu beneficiez de absolut nimic.rate platite la timp si casco la fel.De ce nu m-i se da alta masina ?Sau macar banii din casco sa pot sa imi cumpar eu alta masina?La ce am mai facut acest sacrificiu?de 3 ani jumatate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:14, 24 Decembrie 2011
sunt firme si firme de leasing...ce raspuns sa va dam la intrebarea dvs? ce sa va spunem?... in mod normal ar trebui primiti o alta masina daca platiti toata aceea suma solicitata de firma de leasing
Intotdeauna pe Casco se despagubeste filma de leasing daca masina este dauna totala, tocmai pentru a acoperi valoarea creditului acordat. In mod normal daca ati achitat avansul si valoarea reziduala iar acestia au mai primit si suma de la asigurari .... ar fi trebuit sa va inapoieze anumite sume.... asta daca nu cumva aveti o dobanda prea mare pe perioada contractului. Asta este riscul asumat... in mod normal masina intra in proprietatea dumneavoastra numai dupa achitarea integrala a leasingului... pana atunci... practic o aveti "inchiriata" .
Va ramane insa epava pe care puteti sa o valorificati.... daca mai aveti ce din ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Decembrie 2011
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Totul depinde ce fel de contract ati semnat cu firma de leasing. Cititi-l cu atentie si postati aici ce probleme nu intelegeti pt ca din ce ati postat pe forum nu se intelege tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire casco criss_media73 criss_media73 am o masina in lesing cu care am avut un accident si masina a fost declarata dauna totala . cu ce bani m-as mai alege eu in conditiile in care mai aveam de ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco in caz de dauna totala proprietate firmei de leasing zeppelyn20 zeppelyn20 am un autoturism la care mai am de patit 5 rate din contractul de leasing aproximativ 500 euro si taxa reziduala de 1600 euro in total 2200 euro. autoturismul ... (vezi toată discuția)
Dauna totala dandecu23 dandecu23 Buna ziua, Am un Vw Bora din 2005 care este asigurat CASCO la [EDITAT]. Am lovit masina si a rezultat o dauna care a fost estimata de reprezentanta VW la ... (vezi toată discuția)