avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Care ar fii procedura de divort. Avem anul viitor 20 ani de cind sintem casatoriti un copil de 19 ani. Nevasta e in spania cu copilul pe ea nu am vazut-o de 4 ani aproximativ relati nu am mai avut de vreo 8 ani aprox.
Intrebare pot divorta in lipsa ei?
Cel mai recent răspuns: mihai_gaby , utilizator 11:43, 25 Decembrie 2011
da. daca nu-i stiti domiciliul instanta va dispune s-o citati in Spania intr-un ziar popular la mica publicitate.
Puteti divorta in lipsa ei, numai ca va trebui sa precizati domiciliul unde va putea gasi citatia si toate comunicarile instantei, eventual la parintii ei din Romania.
Daca puteti lua legatura cu ea si este de acord, va putea ori sa vina la primul termen si sa declare ca este de acord cu divortul, ori sa trimita o intampinare, prin care sa declare acelasi lucru.
Asta va simplifica lucrurile, in sensul ca nu se va mai administra probatoriu, martori, etc..
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Am mai avut o actiune de divort sa facut si ancheta sociala. Mai trebuia audiat copilul era minor atunci am renuntat la insinstentele ei si sa perimat actiunea.
Am numai nr ei de telefon si orasul unde sta.
Nu vrea sa divorteze .
daca stiti unde locuieste citati0o acolo, in Spania. sa depuna si intampinare si sa spuna ca vrea sa divorteze . ...va dura ceva, dar sansele sunt ffff. mici sa nu va divorteze.
Nu stiu unde sta. Da nici numai are domiciliul la mine ca sa incurcat cu un roman si sia facut domiciliul la el. A fost ultima oara cind am vazut-o. Copilul are domiciliul la mine si neam mai vazut intre timp.

Alte discuții în legătură

Divort NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna seara, In urma cu 9 ani, sotul a plecat la munca in strainatate, trimitand lunar sotiei o suma de bani consistenta pentru intretinerea sa si a fiicei ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa - cum se procedeaza? andre77 andre77 Situatia se prezinta in felul urmator: El si Ea casatoriti de vreo 30 de ani, El a parasit domiciliul conjugal de vreo 2-3 ani. Exista un copil, dar major si ... (vezi toată discuția)
Divort isabela23 isabela23 va rog sa imi raspunda si mie cineva.eu am dat divort de sotul meu care momentan lucreaza in spania si am o nelamurire cu privire la faptul ca nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)