avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire de loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire de loc de veci

Poate detine si un catatean strain un loc de veci la cimitirul Belu?
Locul de veci fiind obtinut prin mostenire.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:13, 25 Decembrie 2011
Locurile de veci de la cimitirul mentionat se concesioneaza de catre administratia cimitirelor,functie de momentul achizitiei pentru diferite perioade de timp
Locurile de veci mai vechi detin contract de concesiune pe termen nelimitat si pot fi concesionate mostenitorilor defunctilor concesionari
Respectivele locuri de veci ,pot dobandi noi concesionari,daca acestia intrunesc conditiile legal prevazute
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
Un cetatean strain nu prea ar indeplini conditiile necesare detinerii de terenuri intravilane. Exceptie fac cetatenii uniunii, care de la 1 ianuarie vor putea detine ternuri intravilane pe teritoriul roman.
Alex_Munteanu a scris:

Un cetatean strain nu prea ar indeplini conditiile necesare detinerii de terenuri intravilane.

In cimitirul mentionat sunt numeroase locuri de veci,unele dintre acestea declarate monumente istorice Cantacuzino,Tanase,Caragiu,etc,care actualmente apartin descendentilor celor inmormantati, care sunt persoane cu cetatenie straina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire loc de veci naejcon naejcon Buna ziua, Exista un act normativ care sa reglementeze dreptul de mostenire pentru una sau mai multe generatii, a unui loc de veci concesionat intr-un ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Concesiune loc veci si constructii funerare andrias andrias Bunicul meu patern a avut doi frati, care la randul lor au fost necasatoriti, fara copii sau descendenti, fara parinti in viata la data decesului. Acestia au ... (vezi toată discuția)