avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie in perioada de concediu fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie in perioada de concediu fara plata

Buna ziua, Daca am optat pentru 1 an pentru concediul de crestere copil si ma intorc mai devreme, beneficiez de stimulentul de insertie pana ce copilul implineste 2 ani. Insa, daca in acest timp, optez sa iau concediu fara plata de 4 luni de zile, legal din cate ztiu eu, mi se va suspenda plata stimulentului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:03, 26 Decembrie 2011
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 17
(1) Plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7 inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;
b) beneficiarul nu mai realizeaza venituri supuse impozitului si nici nu se afla in concediul pentru cresterea copilului;
c) a avut loc decesul copilului.
...

2. CFP inseamna ca nu mai realizati venituri profesionale impozabile asadar nu puteti beneficia de stimulentul de insertie pe aceasta perioada.

3. Deoarece acest caz nu este exemplificat nici in Normele de aplicare a OUG 111/2010 si nici in Ordinul MMFPS 1474/2011 nu strica sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale.
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului 2012 cool123 cool123 buna ziua, cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil in 2012 ? se pot cumula contractele de munca in cazul in care sunt doua, de exemplu? ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie- concediu crestere copil cristi_marcu cristi_marcu As dori a știu dacă optez prima data spor de inserție dacă pot trece apoi în concediu de creștere a copilului ??? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie cic miriam101 miriam101 Buna ziua! Am o neclaritate privind art. 2, al.1 din OUG 111/2011. Doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie prevazut la art.7. Cum sa procedez? Optez ... (vezi toată discuția)