avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... HELP ME
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

HELP ME

Cine ma poate ajuta si pe mine cu o parere?Mi sa dat cea mai tampita tema de licenta,,Analiza infractiunilor privind circulatia pe drumurile publice in Romania.Analiza Comparativa" si nu am idei..nu stiu cum sa fac planul..plssss..cine ma ajuta si pe mine macar cu niste idei..MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 23:18, 19 Octombrie 2008
Mergi la biblioteca si xeroxeaza cele mai recente materiale .Ia in consideratie si cei mai consacrati autori.
Recomand si revistele de specialitate , articolele sunt foarte utile .Spetele de asemenea .In functie de materialele obtinute de tine , poti sa faci si planul lucrarii .
Poti introduce si elemente de drept comparat si surse electronice .Cam acestea au fost directiile dupa care m-am ghidat eu acum 1 an ,cand am sustinut examenul de licentza .Succes
=D> felicitari, spor si mult bafta!
Tema este foarte frumoasa.
Sfatul de mai sus e excelent.

Eu am avut cu ani in urma o tema de practica din drept penal, si am stat cateva saptamani bune prin tribunalul de competenta caruie era infractiunea mea, urmarind cu degetul pe opis unde intalneam obiectul (art. x, legea Y). Proful meu a facilitat aprobarea unei cereri de consultare a arhivei, si fetele au fost destul de dragute sa imi aduca dosarele. A fost si greu si fain, si a iesit bine.
Experienta de atunci prin tribunale (aceea de a vedea mersul hartiilor, atmosfera pe tot parcursul zilei, de a observa toate comportamentele obisnuitilor locului) a fost extrem de utila mai departe.

Acum, daca eu as avea o tema ca a ta azi, foarte sincer iti spun ca as face documentare pe forumuri (cel de fata e foarte bun, dar in domeniu auto sunt sute) si pe site-uri oficiale in domeniu (IGP, portaluri instante de judecata, ONG-uri,)

Mult succes!

p.s.Ce ti-ar placea tie cel mai mult sa compari?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2008
smeagull, utilizator
Catalina, nu stiu de ce primul gest al absolventilor din ziua de azi este sa ceara ajutor si sfaturi pentru o tema asa de banala.
Nu Uita - Ai profesor indrumator ! :
- ai milioane de informatii pe internet ,
- ai mii de carti din care sa te poti inspira si
-sute de mii de citate si spete ale unor autori celebri.
Ai practica judiciara si cazuistica cat nu poti prelucra in acest domeniu..
De ce prima idee se reduce la a cere ajutor .... , unde ?... in propria-ti lucrare de licenta....
Lucrarea de licenta reprezinta efortul propriu gandirea fiecarui abslolvent de a dovedi capacitatea de a selecta si prelucra informatia relevanta , de a propune noi curente de gandire , de a-si pune in practica capacitatea de sinteza si analiza in redactarea unei prime lucrari de specialitate din viata sa.
Cu asta incepe viata academica.
Lasa moda de azi si ideea nefericita a referatelor si lucrarilor de licenta obtinute de-a gata de pe net sau contracost din alte surse.
Este atat de simplu in ziua de azi sa construiesti o lucrare excelenta, cu atata informatie in jur, incat a devenit aproape o joaca de copil, nu trebuie decat sa stii ceea ce iti doresti si mai apoi sa folosesti ceea ce te-a format institutia de invatamant asbolvita, cu precizarea ca acum mai ai si o alta responsabilitate... trebuie sa te mandresti si sa faci lucrarea astfel incat si universitatea sa se mandreasca cu un asemnea absolvent de anvergura dumneavoastra , ... nu-i asa domisoara absolventa, Catalina .. A,A , deci se poate ....!

Te felicit pentru absolvire insa nu uita ca reteta succesului este intotdeauna simpla :
99% transpiratie si doar 1% inspiratie ( George Bernard Shaw)
Success !
multumesc...doar am un mare lapsus in privinta acestui subiect...nu sunt un fan al codului rutier..si in general al legislatiei rutiere..si tocmai de asta...ma simt pierduta in spatiu:sorry::sorry::(:(
Tot ce pot „emana” la aceasta ora... Citind una-alta, va vine o idee!
Documentarea e esentiala (au fost expuse deja locurile/mijloacele...)
Introducere: - de ce e nec o asemenea analiza; eventual, un scurt istoric al evolutiei legislatiei in domeniu; legile in vigoare azi (evident, mai importanta fiind c.rutier cu modif..., apoi cele care au „legatura” cu domeniul)...
Tratare (cuprins) – analiza infractiunilor (ob material, latura subiectiva, obiectiva etc); frecventa unor infractiuni... etc; va puteti referi la transporturi, la conditii de transport si infractiunile „aferente”; incidenta c.penal...; analiza comparativa... legislatia din Ro comparata cu aceea din UE si/sau state non-UE
Incheiere – concluzii si... ce credeti ca ar trebui schimbat/imbunatatit/introdus in legislatie...
Bibliografie – ce materiale ati folosit pt documentare..
Din suflet, va doresc mult succes!

Alte discuții în legătură

Licenta in dreptul familiei catalina_rusca catalina_rusca buna sera, sunt in anul trei la drept si mi-am ales tema de licenta la dreptul familiei ,tema\"efectele casatoriei\"! mi-ati putea spune cam ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Tema licenta Loredana19 Loredana19 Tema de licenta pe care o am se numeste \\"Nerespectarea hot. judecatoresti\\", As dori un proiect de cuprins daca ma puteti indruma va rog. (vezi toată discuția)
Minorul in dreptul penal - lucrare de licenta Petraru_Irina Petraru_Irina Buna ziua , Am finalizat cursurile facultatii de drept in 2013. Anul acesta m-am decis sa dau examenul de licenta. Astfel mi s-a propus tema \" Minorul in ... (vezi toată discuția)