avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate avea o IF salariati?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate avea o IF salariati?

Daca am inteles eu bine,conform OUG 44/2008,vechile AF trebuiau sa se transforme in IF.Intrebarea mea este:poate avea o IF salariati?Vechile AF nu puteau avea angajati,insa OUG 44/2008 schimba acest lucru prin art.24,dar exista si art.28 care spune ca nu pot exista salariati in IF.Deci,cum sa interpretez corect art.24 si art.28?
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
carmenbn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:43, 27 Decembrie 2011
Potrivit art.28 alin.4 din OUG nr.44/2008 , întreprinderea familială nu poate angaja terţe persoane cu contract de muncă. .. nu confundati PFA , Întreprinderea individuală si Întreprinderea familială intre ele ... acestea au regimuri juridice diferite.

Numai PFA si Întreprinderea individuală pot angaja terţe persoane cu contract individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate intreprinderea familiala sa angajeze terte persoane? Claudia_brt Claudia_brt poate intreprinderea familiala sa angajeze terte persoane cu contract individual de munca, avand in vedere art . 24 din OUG 44/2008 (unde se prevede ca este ... (vezi toată discuția)
Asociatia familiala - sotul poate lucra daca are statutul de salariat la o s.c? SIMON ERZSEBET SIMON ERZSEBET daca deschid o asociatie familiala sotul poate sa lucreze cu mine daca este angajat la o firma ?(SRL) cam cat costa totul ca sa deschid ?(am sediul) multumesc (vezi toată discuția)
Inregistrare simultana pfa si Îf CPB171 CPB171 Avand în vedere prevederile art. 28, al.(2) din OUG 44/2008, va rog sa-mi confirmati sau nu daca o persoana inregistrata ca PFA cu un anumit cod CAEN, ca ... (vezi toată discuția)