avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... poate intreprinderea familiala sa angajeze terte ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

poate intreprinderea familiala sa angajeze terte persoane?

poate intreprinderea familiala sa angajeze terte persoane cu contract individual de munca, avand in vedere art . 24 din OUG 44/2008 (unde se prevede ca este permisa angajarea) raportat la art. 28 din OUG 44/2008 care interzice angajarea de terte persoane?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 22 Iulie 2011
Art.24 din OUG 44/2008 se refera la intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale, deci nu la intreprinderea familiala (SECŢIUNEA a 2-a Regimul juridic al intreprinzatorului persoana fizica titular al intreprinderii individuale).



Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
Art.28 (4) din OUG nr.44/2008 precizeaza clar ca , intreprinderea familiala nu poate angaja terte persoane cu contract de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca intreprindere individuala flori_minicards flori_minicards Buna ziua am o inteprindere individuala si doresc sa stiu da imi pot face contract de munca ? (vezi toată discuția)
Angajare titular i.i. casandreea casandreea Se poate angaja titularul unei intreprinderi individuale in propria I.I.? Eu spun ca NU! (vezi toată discuția)
Angajare pe intreprindere individuala chercea13 chercea13 O persoana care are intreprindere individuala poate sa faca angajari? (vezi toată discuția)