avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... urgent!!!!!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

urgent!!!!!!

Va rog mult sa ma ajutati!
am de incasat 3 facturi de la soc X, facturile sunt din 2009. in 2011 Societatea a fost vanduta si si-a schimbat sediul in alt oras.
Pot sa ma indrept pe calea somatiei de plata pentru a recupera datoria . Practic la cumpararea societatii, noul asociat preia atat activele cat si pasivele societatii.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 12:38, 29 Decembrie 2011
va puteti indrepta pe calea somatiei de plata. pentru a cistiga timp, introduceti actiunea in instanta si veti primi nr de dosar si termen.
intre timp faceti extras de la registru comertului cu noua denumire si noul sediu.

1. daca cei de la ORC gasesc societatea, scoateti extrasul si depuneti-l la dosar

2. daca cei de la ORC nu gasesc societatea (am patit asa ceva), cautati societatea dupa CUI pe [ link extern ] /.

Accesati [ link extern ]
Nume utilizator pentru acces gratuit: guest / Parola: guest

Faceti un listing si mergeti cu el la ORC, scoateti extrasul si depuneti-l la dosar.

Taxa de timbru este de 39 lei si timbru judiciar de 0,30 lei
Puteti formula somatie de plata in baza OG 5/2001, sau Ordonanta de plata, in baza OUG 119/2007.
prin contractul de cesiune de parti sociale, in care a avut loc transferul tuturor partilor sociale, s-a realizat o modificare in structura asociatilor, iar cesionarul declara ca este de acord sa preia anumite datorii ale societatii, asumandu-si raspunderea sa le plateasca .
mai am o nelamurire daca ma puteti ajuta: tinand cont ca nu am contract cu soc x ci doar facturi emise si acceptate la plata prin semnarea lor, termenul scadent nu e trecut, potcalcula dobanda legala? am citit totusi ca og 9/2000 e abrogata. ar trebui sa calculez dobanda de 0.05% /zi, penalitati de 0.05%la suma neplatita si 15/penalitati cf og 39/2011?
Va multumesc anticipat!
adibarbu27 a scris:

tinand cont ca nu am contract cu soc x ci doar facturi emise si acceptate la plata prin semnarea lor, termenul scadent nu e trecut, potcalcula dobanda legala?


Penalitatile se calculeaza pe zi de la data scadentei.
Daca facturile sunt inca in termenul de gratie, si mai aveti pana la scadenta, nici nu aveti ce cauta in instanta cu ele, pentru ca debitul nu este exigibil.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
facturile sunt din 2009, a trecut si termenul de scadenta si de gratie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neachitate guzmania guzmania Detin o societate care intermediaza si vinde produse diverse(teuri, masti, coliere etc.) si am livrat catre o alta societate din aceste produse pe baza de ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta!!! fany22 fany22 Buna, Am nevoie urgenta de ajutor: soc. com. unde sunt admin. a incheiat contract cu o alta soc. com. am contract, o factura restanta (pe care nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Am de recuperat creante de 200.000 ron de la o societate ContSters101393 ContSters101393 Am de recuperat creante de 200.000 ron de la o societate care sta foarte bine din punct de vedere financiar , avind posibilitatea de plata.Care sunt pasii care ... (vezi toată discuția)