avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... casarea obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

casarea obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe

Buna ziua,
1) Cum se inregistreaza obiectele de inventar si mijloacele fixe a unei scoli preluate de la Primaria comunei de care apartine o data cu infiintarea acesteia (a scolii) ca entitate juridica separata? Teoretic se inregistreaza in debitul contului 303 dar in corespondenta cu ce cont? Mentionez ca scoala si-a infiintat dep de contabilitate la mijlocul anului 2011. Nu am facturi de furnizori dar am preluat inventarul cantitativ-valoric de la primarie. In urma inventarierii anuale trebuie sa fac si casarea unor obiecte de inventar si a unor mijloacelor fixe
2. Care este durata de folosinta a unui obiect de inventar? Conform definitiei dupa 1 an eu pot da la casare orice obiect de inventar?
3. La mijloace fixe pot scoate din folosinta un bun care nu e amortizat integral?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 21:18, 4 Ianuarie 2012
OMF 1917/2005 actualizat si care este completat si de ordinul 2169/2009 :
[ link extern ]

Puteti folosi contul 481(decontari cu institutia publica superioara -"contabilitatea decontarilor intre institutiile publice cuprinde operatiuni care se inregistreaza reciproc si in aceeasi perioada de gestiune atat in contabilitatea unitatii debitoare cat si a celei creditoare apatinand aceluiasi ordonator principal de credite(conturile 481, 482) ". Contul 482 se foloseste intre unitatile subordonate aceluiasi ordonator principal de credite.
La consolidare soldurile conturilor 481, 482 se elimina.

Multumesc foarte mult ma gandeam la contul acesta... insa se poate si cu 779 bunuri primite cu titlu gratuit! Asa am inregistrat si manualele preluate de la ISJ (inspectoratul scolar judetean)
Cele pe care le-am preluat de la nstitutiile din subordinea primarului si de la primarie le-am inregistrat prin aceste conturi 482 respectiv 481. Cele preluate de la inspectoratul judetean (sunt cele care provin din bugetul "republican" - nu buget local -) le puteti inregistra in 779 dar multa atentie la consolidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in administrare stcarmen stcarmen Un teren care este primit in administrare de catre o institutie publica de la o primarie pe 99 de ani cum se inregistreaza in contabilitate? (vezi toată discuția)
Inregistrari activ fix donatie-monografie getafolescu getafolescu In data de 15.10.2012 am primit, prin transfer cu titlul gratuit de la ordonatorul superior de credite, un activ corporal (Sistem de fum si antiincediu) in ... (vezi toată discuția)
Registru de casa la punct de lucru paula23 paula23 firma x are 2 pucte de lucru si sediul social la cele doua puncte de lucru se face registru de casa pe fiecare punct de lucru in parte , dar as avea si eu o ... (vezi toată discuția)