avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... teren in administrare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

teren in administrare

Un teren care este primit in administrare de catre o institutie publica de la o primarie pe 99 de ani cum se inregistreaza in contabilitate?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:57, 3 August 2012
Se inregistreaza in conturi in afara bilantului, pentru acivele primite in folosinta se foloseste contul 8030.
Conform Ordin 1917
[ link extern ]

"Contul 8030 “Active fixe si obiecte de inventar primite in folosinta”
Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta activelor fixe si a obiectelor de
inventar primite in folosinta pe baza documentelor intocmite in acest scop. In debitul
contului se inregistreaza valoarea activelor fixe si a obiectelor de inventar primite
in folosinta, iar in credit valoarea activelor fixe si a obiectelor de inventar
restituite titularilor .
Soldul contului reprezinta valoarea activelor fixe si a obiectelor de inventar
primite in folosinta la un moment dat."

Trebuie sa intocmiti si o balanta separata pentru conturile speciale - grupa 80 - intrucat pentru acestea se foloseste inregistrarea in partida simpla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare obiecte de inventar vioviod vioviod La fiecare factura de achizitie obiecte de inventar, le-am dat in folosinta 603=303 ( valoarea obiectului fara tva). Asta este tot ce am facut eu la ... (vezi toată discuția)
Casarea obiectelor de inventar si a mijloacelor fixe clara78 clara78 Buna ziua, 1) Cum se inregistreaza obiectele de inventar si mijloacele fixe a unei scoli preluate de la Primaria comunei de care apartine o data cu ... (vezi toată discuția)
Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)