avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neintelegeri cu fostul sot in privinta copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neintelegeri cu fostul sot in privinta copilului

Buna ziua, am si eu o problema,
Sunt divortata de aproximativ 3 ani, in urma casatorieri resultand o fetita care are aproape 5 ani. Copilul mi-a fost incredintat mie, programul stabilit de comun acord in instanta a fost de luni pana joi seara la mine, si de joi seara pana duminica seara la taicasu. Dupa mai multe neintelegeri si psihologii consultati, am propus, prin instanta, schimbarea programului cu unul mai "normal" pentru copilul, prima infatisare va fi pe 23 ianuarie 2012. Pe langa toate astea, problema mea este ca nu pot sa-l fac pe tatal copilului sa-mi respecte decizile in cea ce priveste educatia copilui. Cand fetita se intoarce de la el relateaza tot felul de chestii cu care nu sunt de acord, de exemplu ca tatal ei si diverse persoane si straine familei (nu femei) dorm noapte cu copilul meu. I-am spus de diverse ori ca nu sunt de acord cu asa ceva dar fara efect. Recent, caci am lasat-o la el o saptamana in vacanta de iarna, a dormit cu ea in pat, el find racit, si din consecinta copilul a racit foarte rau si noapte nu prea doarme din cauza tusei. Astea sunt doaniste exemple, nu ma iau stric de ele, dar as vrea sa stiu per ansamblu ce pot sa fac sa-mi respecte cuvantul, pentru ca educatia copilului ar trebui sa fie una si una singura. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:54, 27 Decembrie 2011
formultati plangere la protectia copilului si politie pentru a cerceta un eventual abuz.
intre timp formultati si ordonata presedemtiala de suspendare a dr. de vizitare al tatalui pana la solutionarea plangerilor penale.
Multumesc mult de tot, dar ca sa depun plangere trebuie sa si aduc niste dovezi care sa-mi sustina spusele? Caci pana la urma e vorba ca mie imi povesteste copilul ce face la taicasu, dar asa direct nu stiu daca pot sa dovedesc in vreun fel...Multumesc inca odata
in penal trebuie sa faca politia cercetarile si se face ancheta psihologica asupra copilului.am avut un caz similar si am reusit, tot numai pe baza spuselor copilului
Faptul ca, pe perioada vizitei copilul doarme cu parintele sau, sau ca raceste este irelevant. Daca dv nu ati fi divortat, ce ati fi facut daca sotul ar fi venit racit acasa? L-ati fi dat afara pe motiv ca infecteaza copilul? Cand dv raciti, evitati copilul? Cand copilul vine racit de la gradinita, pe cine dati vina? V-ar conveni daca dv ati fi in postura de a fi invinuita ca nu ati imunizat copilul suficient si de aceea raceste? Fiti realista, copilul poate lua o viroza urata si de pe strada. Pur si simplu se intampla.
In situatia in care doriti modificarea programului de vizita, va trebui sa adunati dovezi concludente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ordonanta cristina_12345 cristina_12345 Buna ziua, sunt in proces de divort.Am intentat proces de ordonanta presedentiala pentru stabilire domiciliu copil la mine, pensie alimentara pentru tata si ... (vezi toată discuția)
Copil obligat sa-si viziteze tatal melintedana melintedana vreau sa mi raspunda cineva urgent ce pot sa fac pentru fetita mea care merge obligata fara vointa ei la tata acasa in urma unui divort? (vezi toată discuția)
Schimbare program vizita gabi_andreea gabi_andreea Buna ziua. Am o fetita de 4 ani si in urma divortului in urma cu 2 ani minora mi-a fost incredintata mie, adica tatal. La data respectiva pentru a putea obtine ... (vezi toată discuția)