Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri in legatura cu pensia alimentara de intretinere pe care o primesc lunar de la tatal meu de 480lei, eu fiind studenta. Am depus dosarul in luna august 2009, iar in octombrie acelasi am am intrat la facultate. Acum sunt in anul 3, la o universitate particulara si doresc sa continui si masterul, fara sa intrerup. Problema mea este ca am ramas insarcinata, voi naste in luna mai 2012, nu sunt casatorita si nu am nici un alt venit in afara de aceasta pensie de intretinere. As dori sa aflu daca mai pot primi in continuare pensia, continuandu-mi studiile, chiar daca o sa mai am si alocatia copilului. Multumesc! Astept un raspuns.
Daca veti continua studiile, fara sa beneficiati de indemnizatia de crestere a copilului veti beneficia de pensia de intretinere, pana la finalizarea studiilor, inclusvi de masterat, pana la implinirea varstei de 26 de ani. Alocatia pe care o va primi copilul nu este un venit pe care il realizati dvs, este un drept social acordat copilului, el fiind titularul acestei sume de baniu. Prin urmare, daca ulterior nasterii veti continua studiile, veti beneficia in continuare de aceasta suma de bani.
cum pot beneficia de acea indemnizatie de 600lei daca sunt la o facultate particulara? stiam ca doar la facultatile de stat daca eram puteam primi si acei bani.
da sunt in ultimul an la invatamant la zi. as mai prinde o luna din facult. din oct cand voi intra la master pot beneficia de indemnizatie in continuare? asa as renunta la pensia de intretinere in favoarea indemnizatiei.