avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara de intretinere

Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri in legatura cu pensia alimentara de intretinere pe care o primesc lunar de la tatal meu de 480lei, eu fiind studenta. Am depus dosarul in luna august 2009, iar in octombrie acelasi am am intrat la facultate. Acum sunt in anul 3, la o universitate particulara si doresc sa continui si masterul, fara sa intrerup. Problema mea este ca am ramas insarcinata, voi naste in luna mai 2012, nu sunt casatorita si nu am nici un alt venit in afara de aceasta pensie de intretinere. As dori sa aflu daca mai pot primi in continuare pensia, continuandu-mi studiile, chiar daca o sa mai am si alocatia copilului. Multumesc! Astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: mika89 , utilizator 16:43, 27 Decembrie 2011
OUG nr.111/2010 prevede :
Art. 2. — (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, precum si de o indemnizatie lunara;
b) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, precum si de o indemnizatie lunara.
....

(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
.........

Asadar , puteti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului ...
multumesc pentru raspunsuri tuturor ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna ziua As avea si eu o intrebare referitoare la indemnizatia de crestere a copilului, si anume: sunt insarcinata in 7 luni si tocmi am terminat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Miluna21 Miluna21 Buna ziua!! Am si eu o mare nelamurire in legatura cu indemnizatia pentru cresterea copilului in situatia in care nu lucrez, si am terminat facultatea in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil mihaela201 mihaela201 Buna ! am si o intrebare in ceea ce priveste indemnizatia pentru copil. Acum sunt in ultimul an de facultate la ZI si Buget si sunt insarcinata. Dupa calculele ... (vezi toată discuția)