avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ordine prioritati executare
Discuție deschisă în Executare silită

ordine prioritati executare

Buna ziua
Sunt pensionar cu o pensie de 1000 ron/luna. Am o datorie la stat -CNAS- de pe vremea cand eram PFA de circa 9000 ron. Detin un apartament si o masina.
Nu am nici o posibilitate sa achit integral datoria nemaiavand alt venit decat pensia si neavand conturi in banci sau alte surse de venit.
intrebare:daca se va pune problema executarii silite, cum se hotaraste ce se va executa? poprire pe pensie sau se are in vedere si executarea masinii si/sau a apartamentului? multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 16:07, 27 Decembrie 2011
De obicei se merge cu poprire pe venituri, dar creditorul poate demara executarea si asupra bunurilor mobile si imobile. Nu-l impiedica nimic sa execute toate veniturile si bunurile debitorului, limita fiind stabilita de valoarea debitului ( executa pana la acoperirea debitului)
Art. 136 Cod procedura fiscala prevede ca in cazul in care debitorul nu isi plateste de bunavoie obligatiile fiscale datorate, se procedeaza la actiuni de executare silita. Executarea silita se poate intinde asupra veniturilor si bunurilor proprietate a debitorului, urmaribile potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - poprire - "hotarare judecatoareasca" drag_osh drag_osh As dori sa va expun urmatoarea speta. Tatal meu a produs un prejudiciu unui autovehicul al unei firme. S-a terminat procesul in care ceream micsorarea valorii ... (vezi toată discuția)
Datorii la buget vechi , executare silita pynu pynu Buna ziua , Va descriu ma jos urmatoarea speta : Mama mea detine o firma de contabilitate care a acumulat de-alungul timpului datorii la fisc de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Poprire ralucasibi ralucasibi Buna ziua,in anul 2007 eu si sotul(la data respectiva)am facut 2 credite nevoi personale la 2 banci diferite,sotul fiind beneficiar iar eu coplatitor.Timp de 3 ... (vezi toată discuția)