avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este obligatoriu sã plãtesc impozit anticipat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este obligatoriu sã plãtesc impozit anticipat?

Aș dori să îmi spuneți ce este cu acest impozit anticipat? Sunt PFA si am primit un plic de le Finanțe ca trebuie sa platesc impozit anticipat asta in cazul in care eu am declarat venitul estimativ lunar dar nu si cheltuielile din luna in curs.ce pot fac e in aceasta situatie?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:13, 27 Decembrie 2011
da.scrie in decizie care este justificare si sanctiunea.toti platim anticipat
Impozitul pe venit datorat de persoanele fizice care desfasoara activitati independente se plateste in cursul anului de catre acestea prin efectuarea de plati anticipate cu titlu de impozit, urmare a depunerii declaratiei privind veniturile si cheltuielile estimate sau pe baza veniturilor din anul precedent. In cursul anului persoana fizica este supusa astfel platilor anticipate trimestriale efectuate in contul impozitului anual pe venit, potrivit art. 82 alin. (3) din Codul fiscal. Impozitul pe venitul net anual impozabil datorat este declarat de persoana fizica prin completarea declaratiei de impunere (formularul 200). Pentru declararea veniturilor realizate in anul 2011 declaratia de impunere se va depune pana la data de 15 mai 2012. Persoana fizica are obligatia determinarii si declararii venitului net anual si a impozitului datorat pe venitul net anual impozabil si a stabilirii diferentelor de impozit anual rezultat din regularizarea impozitului anual datorat cu platile anticipate.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa obligatii fiscale georgianamoroi georgianamoroi Ce obligatii fiscale are un PFA , (somaj, pensii, sanatate) si ce cote? Stiu ca trebuie sa plateasca 16% impozitul, dar nu stiu exact celelalte obligatii pe ... (vezi toată discuția)
Pfa-pfi contributii la stat doar pt nov-dec 2011 geenabradea geenabradea Buna ziua, Am un Pfa caruia i-am intrerupt activitatea pe 3 ani, anul acesta nu am avut activitate deloc . Daca acum, in noiembrie incep activitatea,in ... (vezi toată discuția)
Termene de plata taxe pfa cristigolo cristigolo Buna ziua. Am infintat un PFA, in 27 aprilie 2013. Realizez venit numai din PFA si am ales impozitare in venit real. Care sunt termenele de plata ... (vezi toată discuția)