avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina ridicata din parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina ridicata din parcare

(Nu stiu sigur daca ar fi trebuit sa incadrez subiectul in categoria Codul rutier, dar avand in vedere ca este vorba de ADP, ma gandesc ca aici trebuie sa postez mesajul. Daca am gresit categoria, imi cer scuze.)

Inainte de Craciun am parcat masina intr-o parcare amenajata si semnalizata (cu marcaj si panou [P si dungi transversale]) Nu exista nici o placuta pe care sa scrie Parcare inchiriata de ADP (abia astazi am vazut, la cca 100-200m de locul unde parcasem), si nici placuta cu numere de inmatriculare sau orice altceva care sa-mi dea de inteles ca este rezervat locul. Special am parcat in parcarea amenajata pentru a nu ocupa locul altcuiva de pe trotuar sau imprejurimi.
Si azi cand m-am intors in Bucuresti, m-am trezit... fara masina, ca sa aflu ca a fost ridicata.
Am sunat, am aflat ca este la parcul sectorului 6.
Nu stiu ce sa fac, as vrea sa ii actionez in instanta, pentru ca nu mi se pare normal. Nu era semnalizata ca fiind rezervat si nici nu am fost notificat ca a fost ridicata. Daca veneam peste 1 an... plateam .. cat plateam. Acum nici nu vreau sa ma gandesc cat am de platit.. pentru ca a fost ridicata de pe 21-22...
Tot azi am vazut ca sunt numerotate parcarile... dar sunt greu vizibile fiind acoperite de pamant... si tot nu mi se pare un semn cum ca ar fi rezervate.
Va rog sa imi spuneti ce si cum... si daca pot face ceva...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ciprian_ntz , utilizator 18:59, 2 Ianuarie 2012
Ca sa actionati in instanta este posibil sa va pierdeti timpul si nervii ,nu stiu daca veti castiga ,au un motiv intemeiat ca parcarea era semnalizata si probabil ca vor proba acest fapt,deci mai bine va ridicati masina si trebuie sa fiti atent unde o parcati , este posibil ca intr-o zi sa platim taxa sau se va ridica masina pentru ca strada a fost cumparata si este proprietate privata.
O seara buna va doresc si sarbatori fericite
Nu suna deloc incurajator. Adica sa platesc 300RON (pentru ca a fost ridicata pe platforma) + 350RON (pentru transportul cu platforma) + 300RON x zile stationare in parc+ eventual amenda de 240RON ? si sa ma impac cu gandul ca unii isi bat joc de noi? si ca nu sunt singurul?

Si totusi... unde este specificat cum se semnalizeaza o PARCARE REZERVATA?

Nu pot sa cred ca asta este solutia...

Oricum, multumesc pentru raspuns... insa astept si alte pareri.
nu a-ti specificat cat aveti de plata ,in acest caz solutia ar fi sa mergeti in instanta sa le faceti plangere pentru abuz ,dar este de durata,nu va puteti ridica masina pana nu plati sau pana nu aveti o haotarare in cazul in care mergeti pe calea instantei de judecata.
Sau poate mergeti pla prchet si le faceti o planegere penala pentru abuz si insusirea unor taxe necuvenite,deci puteti face orice este legal in aparare ,este dreptul d-voastra,dar nu sunt de scurta durata.
Sunt preturile afisate pe site de politia comunitara a sectorului 6. Cand am sunat la ei nu mi-au spus cat am de platit, ci mi-au spus ca imi vor comunica cei de la parc cand ii voi suna maine dimineata la ora 8.
Pe mine ma intereseaza 2 aspecte:
1. cum trebuie semnalizata acea parcare rezervata pentru a fi legala si nu la limita legalitatii.
2. ce anume trebuie sa fac (sa platesc, sa semnez ce-mi dau aia parc, sa cer pozele, etc) pentru a putea sa-i actionez in instanta.

As vrea sa-mi raspunda si cineva care a mai intalnit astfel de cazuri.
cred ca asemenea cazuri sunt foarte rare.
sfatul meu este sa cereti probele impotriva d-voastra,faceti poze cu distanta si locul unde se afla indicatorul parcare rezervata ,va platiti taxele si apoi le faceti plangere in instanta si contestati amenda si celelalte taxe la care va obliga sa le platiti.
Ca raspuns la prima intrebare este urmatorul:
- Locul rezervat este indicat prin marcarea locului cu ,, REZERVAT”. Marcajul locului rezervat se realizează de către administratorul parcărilor publice cu plată pentru locurile de parcare indicate conform contractului de rezervare.
Iar indicatorul este un"P" ,un panou albastru pe care scrie parcare rezervata
-pentru a doua intrebare:
-ca sa-i puteti actiona in instanta trebuie sa va dea un proces verbal de amenda ,pe care il puteti contesta in instanta,fie ca-l platiti sau nu.
a) d-voastra sunteti sigur ca atunci vand a-ti parcat masina nu era nici un indicator?
b) daca semnati sau nu procesul verbal oricum il puteti contesta in instanta,dar singurul motiv pentru care v-am spus sa-l platiti este ca puteti ridica masina daca platiti,altfel nu veti putea circul cu masina opana se incheie procesul
Aceasta ar fi o solutie de a nu ramane nepasator,asa cum v-ati exprimat d-voastra.
O seara placuta

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor ... hanzoGOD hanzoGOD Buna ziua! Am parcat in seara asta masina in interiorul marcajelor de parcare(parcare cu plata in sectorul 1), ulterior primind amenda pentru blocarea caii de ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara sector 2 madydiacan madydiacan Va solicit ajutorul pentru o patanie ce m-a enervat la culme: am primit acasa o amenda de 1500RON/750 platibili in 48 ore pentru o presupunsa parcare pe un loc ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala mnkmnk mnkmnk Buna ziua, Daca am fost amendata intr/o parcare cu plata, a primariei cred, de politia locala pentru ca am parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilitati, ... (vezi toată discuția)