avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Scutire penalitati si majorari CASS ???
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Scutire penalitati si majorari CASS ???

Dintr-o foarte proasta idee, am depus de buna voie si nesilit de nimeni la CASMB, deciziile de impunere anuala de la ANAF pe anii 2006-2010.Am facut asta citind pe forumul D-vs ca s-au trimis decizii de impuneri retroactive cu majorari etc. Nu am putut plati decat pentru anii 2006, 2007.
Acum , cerand sa mi se reduca majorarile pentru anii 2008-2010, conf cu ord 894, am aflat cu surprindere ca nu am acest drept pentru ca nu am depus anual anexa 5 privind declaratia individuala de venituri care anexa 5 nu e pomenita in suszisul ordin.
DECI, ca mai toti PFA cu vechime nici nu am stiut ca trebuie platit CASS. Acum ca de buna voie le-am depus hartiile de la ANAF deci practic EU am declarat veniturile din PFA, nu mi se recunoaste acest lucru. Un alt subterfugiu ca sa se eschiveze ! E corect?
Cel mai recent răspuns: jack electro , utilizator 01:32, 29 Decembrie 2011
Buna seara
Chiar daca nu depuneati d-voastra declaratiile,CAS-ul si ANAF-ul au o conventie de transmitere a veniturilor din declaratiile depuse la ANAF de catre contribuabili.deci CAS tot va calcula taxa cu majorari si penalizari.
nu stiu de care conventie vorbiti pentru ca , cel putin in cazul meu ,nu a transmis si nu a calculat nimeni nimic in ultimii 5 ani. Eu personal, anul trecut pe vremea asta le-am dus. Asta nu inseamna ca le-am depus pana la 31 august 2011?Se cheama ca le-am facut un serviciu, pana la urma! acum sunt in baza lor de date caci altfel cel putin pana azi n-as fi fost.
Da aveti dreptate,dar au fost situatii cand dupa 6 ani CAS le-a trimis avertisment de plata sau fara sa anunte au pus poprire pe cont la banca sau pe venituri
Multumesc! raman deci cu dreptatea si cu penalizarile! pe care nu stiu cum o sa le platesc caci din pensie nu pot si alt venit nu am. PFA-ul l-am suspendat. Le-as fi dat banii datori si penalizarea redusa dar daca sunt lacomi si vor tot atunci n-o sa aiba acum nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la sanatate pentru pfa marius228 marius228 Buna! As mai avea o nelamurire cu cas-ul la PFA.(eu fiind taximetrist) Avand in vedere ca am fost informat abia la sfarsitul anului 2011 ca am datoria de a ... (vezi toată discuția)
Datorii catre cas victor12 victor12 daca platesc intreaga suma datorata catre cas beneficiez de scutirea de majorari,?eu am un iintreprindere familiala:( (vezi toată discuția)
Plata asigurare de sanatate ca pfa daca esti angajat in acelasi timp la o firma Parvuv Parvuv -Am fost si sunt angajat permanent la firme care au platit si platesc pentru mine asigurarile de sanatate. In aceeasi perioada am realizat venituri (din anul ... (vezi toată discuția)