Dintr-o foarte proasta idee, am depus de buna voie si nesilit de nimeni la CASMB, deciziile de impunere anuala de la ANAF pe anii 2006-2010.Am facut asta citind pe forumul D-vs ca s-au trimis decizii de impuneri retroactive cu majorari etc. Nu am putut plati decat pentru anii 2006, 2007.
Acum , cerand sa mi se reduca majorarile pentru anii 2008-2010, conf cu ord 894, am aflat cu surprindere ca nu am acest drept pentru ca nu am depus anual anexa 5 privind declaratia individuala de venituri care anexa 5 nu e pomenita in suszisul ordin.
DECI, ca mai toti PFA cu vechime nici nu am stiut ca trebuie platit CASS. Acum ca de buna voie le-am depus hartiile de la ANAF deci practic EU am declarat veniturile din PFA, nu mi se recunoaste acest lucru. Un alt subterfugiu ca sa se eschiveze ! E corect?
Buna seara
Chiar daca nu depuneati d-voastra declaratiile,CAS-ul si ANAF-ul au o conventie de transmitere a veniturilor din declaratiile depuse la ANAF de catre contribuabili.deci CAS tot va calcula taxa cu majorari si penalizari.
nu stiu de care conventie vorbiti pentru ca , cel putin in cazul meu ,nu a transmis si nu a calculat nimeni nimic in ultimii 5 ani. Eu personal, anul trecut pe vremea asta le-am dus. Asta nu inseamna ca le-am depus pana la 31 august 2011?Se cheama ca le-am facut un serviciu, pana la urma! acum sunt in baza lor de date caci altfel cel putin pana azi n-as fi fost.
Da aveti dreptate,dar au fost situatii cand dupa 6 ani CAS le-a trimis avertisment de plata sau fara sa anunte au pus poprire pe cont la banca sau pe venituri
Multumesc!raman deci cu dreptatea si cu penalizarile! pe care nu stiu cum o sa le platesc caci din pensie nu pot si alt venit nu am. PFA-ul l-am suspendat. Le-as fi dat banii datori si penalizarea redusa dar daca sunt lacomi si vor tot atunci n-o sa aiba acum nimic.