avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot beneficia de pensie de invaliditate?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot beneficia de pensie de invaliditate?

buna.am o intrebare:am probleme cu ochii,cu dreptul nu mai zaresc deloc am dezlipire de retina totala, la stangul am miopie forte de -8 .am fost punctata cu lasserul la stingul .si acum apare riscul de a pusca retina daca mai lucrez in continuare ca ridic f mult si il fortez in domeniu comertului lucrez.Am vrut sa ma pensionez de boala dar nu pot pina nu am concendiul medical de 120 zile.La mine nu se mai poate face nimic ptr inbunatatirea vederii de aceea nu are rost sa mai stau internata prin spitale.Acum mi-am facut pensie de handicap sunt in gradul 3 mediu.stiti cit e ?33,57 ron si cred ca e cu drept de lucru de 4 ore.Cum sa procedez ca as vrea sa ma si pensionez de boala am 15 ani vechime.Nu am voie sa depun efort deloc.Va rog un raspuns daca se poate
Multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: evamonica_75 , utilizator 13:41, 21 Septembrie 2012
Buna seara
Consider ca ar fi bine sa mergeti la medicul d-voastra care v-a tratat si sa-l intrebati cum puteti proceda pentru pensionarea pentru nevazator,dansul va lamuri aceasta problema cel mai bine.
O seara buna si sarbatori fericite va doresc
Nu exista ''pensie de handicap gradul 3 mediu cu drept de lucru 4 ore''. Exista indemnizatie intrucat sunteti incadrat in grad de handicap, iar ca persoana incadrata in grad de handicap puteti lucra cat doriti dvs., cu conditia ca starea sanatatii sa va permita.

Tot ceea ce puteti sa aflati pe un forum este daca, in raport cu varsta dvs., ati realizat stagiul necesar prevazut de Legea nr. 263/2010 pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Pentru aceasta este necesar sa precizati data nasterii si sexul dvs. Mai departe, incadrarea in grad de invaliditate este de competenta exclusiva a medicului expert al asigurarilor sociale.
sunt nascuta pe 11.02.1975 sex feminin Ma numesc Eva Atomei.Am 15 ani si 2 luni de munca.As dori sa vad daca ma pot incadra ptr pensie de boala
Da, doamna, ati realizat stagiul necesar prevazut la art. 73 din Legea nr. 263/2010. Potrivit acestei prevederi, o persoana care are varsta dvs. trebuie sa fi lucrat 11 ani pentru a beneficia de pensie de invaliditate.

Incadrarea in grad de invaliditate, asa cum v-am spus mai sus, depinde exclusiv de medici. Luati legatura cu medicul dvs., numai asa ajungeti la comisia de expertiza medicala.
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
va multumesc mult asa am facut cum ati sugerat d-voastra
si s-a rezolvat.M-am pensionat de boala grad 3 sunt.Sanatatea mea e mai importanta si s-a vazut pe analizele mele cum sunt.Pe dreptate m-am dus.O sa vedem mai departe .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru persoane incadrate in grad de handicap dritaS dritaS Buna ziua, Ieri am stat de vorba cu cineva a carei fice este incadrata cu handicap grad I (schizofrenie) si mi-a spus ca de curand i-a intocmit dosar pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate tudosevictorel tudosevictorel Buna ziua. Unchiul meu are hipoacuzie bilaterala severa dar nu este boala profesionala. As dori sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala .Are vechime 35 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate Pensionescu Pensionescu Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti in legatura cu intocmirea dosarului de pensionare de invaliditate. Situatia este urmatoarea; Lucrez la o fabrica de ... (vezi toată discuția)