avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daca aduc atingere dreptului la libera circulatie, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daca aduc atingere dreptului la libera circulatie, politistii primesc dosar penal?

Asta este legea (Codul rutier):

Art.92. - (1) Fapta săvârşită cu intenţie de a sustrage, distruge, degrada ori de a aduce în stare de neîntrebuinţare indicatoarele, semafoarele, amenajările rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabilă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(1) se sancţionează instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic.
(3) Organizarea sau participarea, în calitate de conducător de vehicul sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(3) se sancţionează blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.
(5) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumurilor publice a unui vehicul care transportă produse sau substanţe periculoase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani.

ARTICOLUL 25 - (Constitutia Romaniei)
Libera circulatie
(1) Dreptul la libera circulatie, in tara si in strainatate, este
garantat. Legea stabileste conditiile exercitarii acestui drept.
(2) Fiecarui cetatean ii este asigurat dreptul de a-si stabili domiciliul sau
resedinta in orice localitate din tara, de a emigra, precum si de a reveni
in tara.

Cei care opresc autovehicule fara motiv constituind un obstacol de natura sa aduca atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic sunt politistii, nu? :duh:

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator
Nu cerceta legi ca incepi sa pui intrebari idioate pe un forum serios doar ca sa te afli in treaba. Daca ti-ai cumparat NCP nu inseamna ca trebuie sa ti se lamureasca intelesul fiecarui articol. Sincer deja m-am saturat de topicurile si de mesajele tale si sunt uimit ca mai ai dreptul sa postezi pe acest forum.

Imi dau seama de capacitatea ta intelectuala cand citesc ca intrebi de ce dreptul nu e la fel de "international" ca ingineria sau medicina. Trebuie sa iti spuna cineva ca organismul uman si legile fizicii sunt la fel peste tot, iar legile nu. Fa-ne un serviciu tuturor si cauta alt forum in care sa iti arati inteligenta.

Cum ai citit art. 19 indice 1, alin.1 Cod Penal, cum te-ai trezit sa deschizi un topic stupid pe forum. Nu te-ai sinchisit sa citesti si art. 2. "Sunt de profesie infractor. Daca ma angajez la stat mai raspund penal?". Deci constat ca tu citesti Codul Penal ca pe o carte cu bancuri, si apoi deschizi topicuri in nestire, ca si cum persoanele care citesc/scriu pe acest forum nu au altceva de facut decat sa iti explice tie ca raspunzi penal si daca lucrezi la stat sau ca legile difera de la tara la tara.

Oricum, implor un admin sa ia atitudine...
Am inteles, esti militian din noua "productie". Asta e vechiul C.P., draga, nu din noul. N-ai nimerit-o. Oricum, chiar daca esti de alta parere (sau alte interese), ma bucur ca mi-ai citit si alte articole. Romania este totusi o tara libera. Scopul actiunilor mele fiind detectarea prostiei si corectarea eventuala a acesteia (la nivel de proiectare, nu de executie a legii). Nu justificarea ei (a prostiei). Legile nu sunt produse exclusiv pentru juristi si militieni. Daca ar fi asa nu ar mai fi publice. (Ar vrea ei...) :rofl:
Ai dreptate afirmand ca topicul bazat pe art. 19 ind. 1 Cp este stupid. Este, dar de la radacina (C.p.) :D

P.S. Ma declar iresponsabil de complexele (aflate in) proprietatea altora.
Respect dreptul proprietarului de a dispune asupra "bunurilor" sale.
Corect?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Decembrie 2011
ContSters184021, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de acces fordfiesta fordfiesta Buna ziua va rog sa ma ajutati cu o prob, Pot face reclamatie la politie ,pt un cetatean care a inchis un drum public ce face accesul catre o propietate ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto FlorinSticlea FlorinSticlea Buna ziua, In data de 3 iulie 2017 mi-am parcat masina intr-o parcare in spatelele careia se afla o linie de tramvai. Masina fiind destul de lunga am ... (vezi toată discuția)
Care este inaltimea maxima la limitaorul de viteza? iustintinu89 iustintinu89 buna ziua este vorba despre un drum comunal care o familie si-a pus limitator de viteza in fata porti lor este legal sa isi puna ei fara un acord de la ... (vezi toată discuția)