avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada de preaviz

Buna ziua,
In luna iunie 2011 m-am angajat la o societate privata cu contract de munca si perioada de proba 3 luni. Dupa expirarea perioadei de proba mi s-a prelungit contractul cu inca 3 luni. Dupa expirarea si acestor 3 luni am fost anuntata ca nu mi se mai prelungeste contractul de munca si voi fi data afara. Am mers la Directorul general si am discutat cu el. I-am explicat situatia mea materiala si mi-a spus ca tot ce poate face pentru mine este sa ma tina pana pe 10 ianuarie. Mai exact: mi-a definitivat contractul de munca dar m-a obligat in acelasi timp si mi-a inmanat o instiintare (in luna octombrie) ca pe data de 10 ianuarie inceteaza contractul de munca din initiativa ambelor parti respectiv art. 55 lit. b din C.Muncii. Aceasta instiintare este data din octombrie si are si nr. de inregistrare. Intrebarea mea este daca este legala. Mentionez ca ea este intitulata: In atentia Dnei X/ Va reamintim ca in urma discutiei avuta cu dnul director contractul dvs. inceteaza pe 10 ian. cf art. 55. lit.b. A doua intrebare este: pot sa-mi iau concediu medical desi contractul inceteaza pe 10 ianuarie? Cand intru exact in perioada de preaviz. As dori macar pana la sfarsitul lunii ianuarie sa fiu in medical. Daca se poate acest lucru pe urma revin in preaviz? Nu inteleg mai nimic. Va rog mult explicati-mi. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:25, 28 Decembrie 2011
1. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Prin urmare, daca in acordul cu privire la incetarea c.i.m. s-a stabilit data de 10.01.2012 , atunci aceasta este data incetarii c.i.m. ...

2. In cazul in care c.i.m. inceteaza in baza art.55 lit.b C.mun. nu se acorda preaviz ....

3. Daca va luati concediul medical pana in data de 10.01.2012 , atunci data incetarii nu va fi aceasta data , ci data cand va inceta concediul medical ... in acest sens, pe cale de interpretare, se exprima art.49 alin.6 C.mun., si anume : In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor nu este o incetare de drept a raportului de munca, fapt ce face sa fie incidente prevederile acestui articol ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare perioada proba The-Borg The-Borg Buna seara, Am un CIM cu o firma, pe perioada determinata de un an incepand cu data de 27.06.2016 si perioada de proba de 90 zile calendaristice. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ciobanu_pl ciobanu_pl Buna ziua,legat de perioada de preaviz(cerere de incetare a contractului de munca cu art.55)concediul medical intrerupe perioada de preaviz,Daca nu care sunt ... (vezi toată discuția)
Data de incetare trecuta in decizie strand strand Buna ziua! Orice inceput este greu mai ales ca sunt debutant in domeniu abia am inceput cursul de inspector resurse umane. Am preluat de curand sarcinile ... (vezi toată discuția)