avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de Craciun
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de Craciun

Buna ziua !
Am un angajat cu CIM suspendat pt. ingrijire copil - pot sa-i dau cadou de craciun - sub forma unei sume de bani, pt. copil ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 28 Decembrie 2011
Da, se poate acorda astfel de cadouri ... in acest sens:
Art. 49 (3) C.mun. : Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

OUG nr. 111/2010 , art.16(3) : Plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele cadou in cic andreea_adomnitei andreea_adomnitei Persoanele aflate in CIC pot beneficia de tic hete cadou? (vezi toată discuția)
Prima de salariu in concediul maternal Diana P Diana P Buna ziua, Lucrez la aceasta companie de 2 ani. In contractul de munca sunt specificate 2 prime anuale: una de Paste si una de Craciun. Eu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Nu a primit bonuri cadou D3NY5 D3NY5 Soția mea este angajata unei firme de recrutare pe perioada determinata a beneficiat de risc maternal iar după nașterea copilului de cele 126 de zile de ... (vezi toată discuția)