avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o intrebare

Buna seara este vorba despre succesiune ce nu am inteles ceva.Tata meu a murit si avem o casa la tara pe care nu stiu care are dreptu ca problema ii ca mama are un fiu din prima casatorie el are dreptul la casa sau numai eu si mama?Si ce parte am eu si mama?Va astp.rasp. dvs.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:10, 29 Decembrie 2011
Fiul mamei din prima casatorie nu are niciun drept de mostenire dupa tatal dvs ... casa respectiva cum a fost dobandita ? ... cine era proprietar pe aceasta?
Fiul mamei nu-l mosteneste pe tatal dvs. Din cota de casa care intra la succesiune, mama ia 1/4, iar dvs 3/4
Au dreptul la mostenirea tatalui dvs mama dvs si dvs! Daca fiul din prima casatorie nu a fost adoptat de tatal dvs nu are dreptul. Cotele sunt : 1/4 mama si 3/4 dvs daca sunteti singurul copil.
Cotele respective nu pot fi reale decat in situatia in care tatal era singurul proprietar pe casa ... daca ambii parinti erau proprietari pe casa , atunci cotele sunt altele : 3/8 fiul si 5/8 mama.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai casa este dobandita dupa ce au murit parinti alu tata

Alte discuții în legătură

Problema succesiune alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am o problema mare tata a murit am inteles ca trebuie mers la notar pentru succesiune etc. problema ii ca mama in prima casatorie are un baiat.La ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?-mostenire ella_camy ella_camy Ma izbesc de o problema si nu stiu ce drepturi am.Este vorba despre o mostenire. Bunica a decedat (de vreo 22 de ani). In urma ei au ramas in viata sotul si 2 ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)