avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema succesiune

Buna ziua am o problema mare tata a murit am inteles ca trebuie mers la notar pentru succesiune etc. problema ii ca mama in prima casatorie are un baiat.La notar cand se va imparti bunurile tatalui meu cum ar fi o casa la tara pe care o mostenito de la parinti lui plus un apartament care lau cumparat cand tata sa casatorit cu mama , cine are dreptu la mostenire (inclusiv baiatul pe care il are mama din prima casatorie? va rog rasp. la intrebare ca is un pica agita ca mama zice ca si fiu iei are dreptu.va astp. rasp, dvs.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:36, 5 Mai 2011
Calitate de succesor pe pe urma tatalui o au sotia supravietuitoare si copiii dansului, nu si copilul sotiei dintr-o casatorie anterioara (mostenitori veti fi dvs. si mama, nu si fiul vitreg al tatalui).
Doar mama.
La succesiune veniti doar d-voastra si mama.Fiul mamei din prima casatorie nu este mostenitor-dar daca tatal d-voastra prin casatoria cu mama, l-a infiat, atunci da., are dreptul la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un sfat alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am si o intrebare in legatura cu o casa la tara , si problema ii ca tata a murit si vreau sa fac succesiunea cine are dreptul acolo eu fiul lui sau ... (vezi toată discuția)
Un sfat alexutzu1234 alexutzu1234 Buna seara am o masina care este trecuta pe numele a lu tata meu care el a murit si trebuie sa imi fac asigurarea pe masina ce trebuie sa fac sa o trec pe ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)