avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un sfat

Buna seara am o masina care este trecuta pe numele a lu tata meu care el a murit si trebuie sa imi fac asigurarea pe masina ce trebuie sa fac sa o trec pe numele lu maicamea?Astep raspunsul dvs.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Zaharia-Ciorcila , Notar 12:36, 24 Noiembrie 2011
Buna seara,
Trebuie sa faceti succesiunea, care se poate face la un notar din circumscriptia localitatii unde a decedat tatl dvs.Astfe mama va avea 50% fiind sotul supravetiutor iar restul de 50% se imparte intre copii(in cazul in care sunteti mai multi frati). In cei 50% ai mamei poate intra si masina, iar cu certificatul de deces si titlu de mostenitor dpvd al meu mergeti la asigurare si cererti transferul propietarului asigurarii de pe numele tatalui pe numele mamei.
Daca mergeti la un notar va poate el da mai multe detalii.
luati actele masini ,certificatul de deces al tatalui si impreuna cu mama mergeti la un notar ,care stie ce ctrebue facut.
trebuie sa dezbateti succesiunea.
in acest scop trebuie sa va prezentati la un birou notarial cu certificatul de deces al tatalui, certificat casatorie al sau, anexa 23 si 24 de la starea civila, acte de nastere ale copiilor (eventual si de casatorie pentru cei care si-au schimbat numele), certificat fiscal, act de proprietatea asupra autoturismului si 2 martori. daca nu exista si alte bunuri de mostenit cel mai simplu este ca toti copiii sa renunte la succesiune iar mama devine unic proprietar.
Nu am inteles ceva tata avea si alte bunuri dar noi vrem sa facem succesiune doar pe masina se poate?Va astp. rasp.dvs.Va multumesc
da, se poate, puteti obtine un certificat de mostenitor care sa ateste transmisiunea anumitor bunuri iar ulterior, cand veti avea interesul, sa solicitati un certificat de mostenitor suplimentar (sau mai multe) pentru restul bunurilor.
daca in masa succesorala exista imobile incercati sa finalizati procedurile in privinta lor in termen de 2 ani de la data decesului.

Alte discuții în legătură

Problema succesiune alexutzu1234 alexutzu1234 Buna ziua am o problema mare tata a murit am inteles ca trebuie mers la notar pentru succesiune etc. problema ii ca mama in prima casatorie are un baiat.La ... (vezi toată discuția)
Lamuriri succesiune lilysta lilysta Mama mea a decedat in februarie 2006,nu am facut succesiunea de fapt am dat o declaratie la notar ca renunt in favoarea tatalui meu .Mentionez ca sunt unicul ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)