avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare concediere individuala

Buna ziua

Am urmatoarea intrebare: la desfiintarea unui contract de munca individual, din motive ce nu tin de persoana salariatului, trebuie emisa intai o instiintare (sau preaviz) si apoi decizia de desfiintare?
Daca da, ce trebuie sa contina instiintarea? Ma poate ajuta cineva cu un model?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 26 Ianuarie 2010
Revin, daca salariatul are scris in CIM un preaviz de 15 zile in cazul concedierii, se aplica cel din CIM sau cel de 20 zile din CCM?

Multumesc
Pentru concedierea din motive care nu tin de persoana salariatului preavizul este de 20 zile lucratoare cf. CCM chiar daca in CIM sunt trecute doar 15 zile lucratoare. Se emite o comunicare a preavizului in care se specifica data de la care incepe si motivul concedierii
Nr ..../ .......

PREAVIZ
Catre Dl......

Avand in vedere decizia Directorului General, , cu nr ....din data de .......prin care s-a hotarat desfiintarea postului ocupat de dumneavoastra ca urmare a reorganizarii activitatii departamentului ........, conform art. 73 din Codul Muncii, sunteti in preaviz de 20 zile lucratoare incepand cu data de ....., urmand ca incepand cu data de .......contractul dumneavoastra de munca sa fie incetat, iar in termen legal sa primiti decizia de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului conform art. 65 (1) CM, dupa care aveti obligatia sa va prezentati pentru intocmirea Notei de lichidare. Mentionam ca nu sunt locuri vacante pe posturi similare.

Reprezentant legal Semnatura si data

E indicat ca cei din conducere sa dea o decizie interna prin care se mentioneaza ca postul respectiv e desfiintat.

DECIZIA NR......... /..........
de incetare a contractului individual de munca
din initiativa angajatorului (concediere individuala)

Avand in vedere ca incepand cu data de ..........se desfiinteaza locul de munca ocupat de dvs. ca urmare a dificultatilor economice / a reorganizarii;
Luand in considerare adresa nr. ....../ ......prin care vi se comunica durata preavizului, conform prevederilor legale.
Avand in vedere adresa nr. ...../ ........ prin care societatea a solicitat sprijinul AJOFM in vederea redistribuirii dvs. corespunzator pregatirii profesionale,

In temeiul Legii nr. 31/1990, privind societatile comerciale, reprezentantul legal al SC .....SRL emite urmatoarea :

DECIZIE

Art.1 In conformitate cu prevederile legale si art.74 din Contractul Colectiv de Munca se acorda drept de preaviz de 20 zile lucratoare, adica perioada de la ..... pana la ......
Art.2 Incepand cu data de..... inceteaza contractul individual de munca nr. .....al dlui ......., in temeiul art. 65 (1) din Codul Muncii.
Art.3 Prevederile prezentei decizii vor fi aduse la indeplinire de conducerea societatii.
Art.4 Cu drept de contestatie in termen de 30 zile calendaristice de la data comunicarii, la instanta competenta in circumscriptia careia isi are sediul angajatorul *.

REPREZENTANT LEGAL, Dovada comunicarii: Data si semnatura salariatului sau confirmare de primire – data postei

Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
coca_lb, utilizator
coca_lb:
Contestatia se face la Tribunalul din judetul in care salariatul are domiciliul sau resedinta (art.284(2) din Codul muncii - e vorba de reclamant care, in aceasta situatie, este salariatul).
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Eu am luat acest formular de la Itm. Sincer, nici nu m-am uitat la acest aspect. :">

Alte discuții în legătură

Cu ce art. incetez raporturile de munca pentru a beneficia de somaj? saftmiki saftmiki am doi gastionari la magazin societatii.Unuol dintre ei lucreaza de 4 ani si vrea sa plece si ar beneficia de somaj.Ca sa beneficieze de somaj, deoarece are ... (vezi toată discuția)
Art.65 - notificare catre angajat doriacristina doriacristina Buna ziua am o nelamurire cu privire la continutul adresei catre angajat prin care i se aduce acestuia la cunostinta hotararea asociatului unic de a ... (vezi toată discuția)
Somaj Vioreld Vioreld salutare. firma la care lucrez a concediat un angajat (desfiintare post) si acesta va lua somaj . eu ca firma trebuie sa anunt A.J.O.F.M.- ul? ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)