avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare concediere individuala

Buna ziua

Am urmatoarea intrebare: la desfiintarea unui contract de munca individual, din motive ce nu tin de persoana salariatului, trebuie emisa intai o instiintare (sau preaviz) si apoi decizia de desfiintare?
Daca da, ce trebuie sa contina instiintarea? Ma poate ajuta cineva cu un model?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 26 Ianuarie 2010
eu am primit ceva de genul:
informare catre........................

incheiat astazi ...........
Angajator Sc. xyz. SRL cu domiciliul in ..................,inregistrata la registrul comertului/autoritatile administratiei publice din ..... sub nr J......... cod fiscal .........reprezentata legal de ......., in calitate de Administrator
si
Salariatul...............
CNP..................

Aduce la cunostinta d-nlui ................
avand in vedere situatia economico-financiara a societatii pe zona in care v-ati desfasurat activitatea,va aducem la cunostinta ca suntem nevoiti a restructura activitatea pe aceasta zona prin desfiintarea postului.
Va acordam cele 20 de zile de preaviz conform legislatiei in vigoare,dupa care vom recurge la desfacerea contractului de munca conform art 65(1) din Codul Muncii "incetarea contractului de munca determinat de desfiintarea locului de munca"

Angajator Angajat
semnatura si stampila semnatura

e ok ca formulare? mki se pare cam ciudata si nici nu are nici un fel de nr de inregistrare.
Ca formulare pare in regula, insa putea sa contina mai multe aspecte legate de perioada de preaviz ... daca aveti suspiciuni referitoare la faptul ca, concedierea este nelegala atunci in termen de 30 de zile de la data primirii deciziei de concediere puteti depune contestatie la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce art. incetez raporturile de munca pentru a beneficia de somaj? saftmiki saftmiki am doi gastionari la magazin societatii.Unuol dintre ei lucreaza de 4 ani si vrea sa plece si ar beneficia de somaj.Ca sa beneficieze de somaj, deoarece are ... (vezi toată discuția)
Art.65 - notificare catre angajat doriacristina doriacristina Buna ziua am o nelamurire cu privire la continutul adresei catre angajat prin care i se aduce acestuia la cunostinta hotararea asociatului unic de a ... (vezi toată discuția)
Somaj Vioreld Vioreld salutare. firma la care lucrez a concediat un angajat (desfiintare post) si acesta va lua somaj . eu ca firma trebuie sa anunt A.J.O.F.M.- ul? ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)