avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Instiintare concediere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Instiintare concediere individuala

Buna ziua

Am urmatoarea intrebare: la desfiintarea unui contract de munca individual, din motive ce nu tin de persoana salariatului, trebuie emisa intai o instiintare (sau preaviz) si apoi decizia de desfiintare?
Daca da, ce trebuie sa contina instiintarea? Ma poate ajuta cineva cu un model?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 26 Ianuarie 2010
Tot pentru coca_lb:
La concedierea individuala nu este nevoie sa ceri sprijinul de la AJOFM. Art.70 din Codul muncii face parte din Capitolul V, Sectiunea 5, Concedierea colectiva. Informarea, consultarea salariatilor si procedura concedierilor colective (vezi OUG nr.55/2006 care modifica Codul muncii).
Din pacate nu de aceeasi parere sunt si cei de la AJOFM care practic mi-au impus sa fac o adresa scrisa catre ei.
Oricum nu ia mult timp si e mai bine sa o ai decat sa te intalnesti cu situatia in care iti este ceruta si nu o ai. :)
In legatura cu adresa catre ITM, sunt instanţe judecătoreşti care au apreciat că angajatorul are această obligaţie, în spiritul prevederilor legale pentru protecţia salariaţilor.

@coca_lb
Nu este gresit nici daca se scrie Instanta competenta in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta reclamantul.
@Coca_lb cum anume ar trebui sa arate o astfel de adresa ......daca poti atasa te rog un model.....ms anticipat ;)

Catre AJOFM .............

SC.......SRL ( datele de identificare, cui, adresa, etc) reprezentata legal prin .........in calitate de......., va aducem la cunostinta faptul ca conform art. 74 din CCM se acorda preaviz 20 zile lucratoare, adica in perioada .......... dlui..............., deoarece societatea este in curs de reorganizare si postul de ................, cod COR .................se desfiinteaza cf art. 65.1 Mentionam ca nu sunt locuri vacante pe posturi similare sau conforme cu pregatirea profesionala a salariatului.

Alte discuții în legătură

Cu ce art. incetez raporturile de munca pentru a beneficia de somaj? saftmiki saftmiki am doi gastionari la magazin societatii.Unuol dintre ei lucreaza de 4 ani si vrea sa plece si ar beneficia de somaj.Ca sa beneficieze de somaj, deoarece are ... (vezi toată discuția)
Art.65 - notificare catre angajat doriacristina doriacristina Buna ziua am o nelamurire cu privire la continutul adresei catre angajat prin care i se aduce acestuia la cunostinta hotararea asociatului unic de a ... (vezi toată discuția)
Somaj Vioreld Vioreld salutare. firma la care lucrez a concediat un angajat (desfiintare post) si acesta va lua somaj . eu ca firma trebuie sa anunt A.J.O.F.M.- ul? ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)