avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Condamnare cu suspendare, redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Condamnare cu suspendare, redobandire permis

daca a primit doi ani condamnare cu suspendare , pentru alcolemie ,poate redobindi permisul dupa un an ,sau trebuie sa astepte scurgerea acelor doi ani ,de condamnare cu suspendare, plus sae luni dupa ,care apoi are dreptul la redobindire si care sunt actele necesare ,pentru redobindire Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:26, 29 Decembrie 2011
puteti obtine permisul de conducere dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de condamnare. pentru sustinerea examenului aveti nevoie de hotararea de condamnare in care sa se mentioneze data la care a ramas definitiva si irevocabila si dovada ca permisul dumneavoastra a fost anulat.
Persoana condamnata se poate prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Dacă solicitantul îndeplineşte condiţia de mai sus, el se poate prezenta la o şcoala de şoferi autorizată pentru înscrierea la cursuri în vederea redobândirii permisului anulat.
Întocmirea dosarului pentru prezentarea la examenul de redobândire al permisului de conducere presupune necesitatea următoarelor documente:
-cerere tip de prezentare la examen, completată şi semnată personal de solicitant;
-fişa de şcolarizare, completată cu datele personale ale solicitantului, care va cuprinde pe verso şi avizul medical;
-avizul psihologic;
-certificat de cazier judiciar;
-fişa deţinătorului permisului de conducere - taxa de examinare;
-copie act de identitate;
-copie act de studii;
-copia hotărârii judecătoreşti de condamnare, cu menţiunea definitivă;
-dovada anularii permisului de conducere anterior, eliberată la cererea solicitantului, de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie care a dispus anularea permisului.
Ultima modificare: Joi, 29 Decembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Permisul se poate obtine in urma unui examen asemanator celui sustinut prima data dar numai dupa expirarea unui an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de condamnare iar actele sunt identice cu cele care le-ati depus cand ati dat examen pt prima data.
In cazul de fata vorbim de o hotarare de condamnare..deci penala.
Hotararile penale sunt definitive...cele civile sunt definitive si irevocabile ..:stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis In cazul in care am fost condamnat cu suspendare conditionata pentru alcoolemie la volan,pot sa sustin din nou examen pentru obtinerea permisului de conducere ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis conducere icostin66 icostin66 Buna! V-as ruga mult sa imi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pentru a redobindi permisul de conducator auto .In prezent ispasesc o condamnare penala cu ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de conducere anulat, dupa o condamnare cu suspendare maniuvalentinilie maniuvalentinilie daca am fost condamnat 2 ani cu suspendare si mi sa anuklat permisul de conducere dupa cat timp pot sa dau examen sa-mi optin permisul din nou (vezi toată discuția)