avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTREBARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTREBARE

Mama mea detine o garsoniera si doreste sa o treaca pe numele meu .Cum se procedeaza ?se apeleaza la notar?costa mult onorariul notarului?multumesc pentru eventuale raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 14:11, 16 Octombrie 2008
În principiu da, pentru încheierea unui contract de vînzare-cumpărare.

Obligatoriu da, pentru încheierea unui contract de donaţie.

Onorariul notarului, în sine, nu costă nimic. Plata acestui onorariu ar fi aspectul mai delicat. :)

Mai sunt de luat în seamă impozitul de 2-3% (numai la vînzare, nu şi la donaţie) şi tariful OCPI pentru întabulare.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru - intabulare Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. Am si eu o intrebare la dumneavoastra. Mama mea vrea sa treaca o garsoniera pe numele meu, problema este ca nu are facuta intabularea si cadastru. ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite platite pentru achizitia unui apartament de un cetatean italian Madalina S Madalina S O persoana fizica cu cetatenie italiana doreste sa cumpere un apartament in Romania. Va rog sa-mi spuneti ce taxe si impozite trebuiesc platite. Va multumesc! (vezi toată discuția)