avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si impozite platite pentru achizitia unui ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si impozite platite pentru achizitia unui apartament de un cetatean italian

O persoana fizica cu cetatenie italiana doreste sa cumpere un apartament in Romania. Va rog sa-mi spuneti ce taxe si impozite trebuiesc platite. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina S , utilizator 23:40, 27 Noiembrie 2008
Nu credem ca exista vreo diferenta dintre ce trebuie sa platim noi si ce trebuie sa plateasca strainii.
Este doar o parere.Mai asteptati si altele.
Aşa este. Nu plăteşte în plus pentru faptul că e străin.

Va avea de achitat onorariul notarului şi tariful pentru întabularea dreptului de proprietate în cartea funciară.
Ambele, în funcţie de preţul apartamentului.

Liviu S.Bordaş
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli si obligatii financiare pentru cumparator imobil Zaph Zaph Buna ziua, ma intereseaza ce cheltuieli are cumparatorul unui apartament vechi (anii 1960) in afara de onorariul vanzarii la notar si taxa de intabulare. Mai ... (vezi toată discuția)
Transfer teren fara plata pretului denied denied Vom primi in curand un teren de la socri, pentru care nu vom plati nimic, adica ni-l fac cadou. In aceste conditii ce trebuie sa facem pentru a plati cat mai ... (vezi toată discuția)