avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cheltuieli si obligatii financiare pentru cumparator ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cheltuieli si obligatii financiare pentru cumparator imobil

Buna ziua, ma intereseaza ce cheltuieli are cumparatorul unui apartament vechi (anii 1960) in afara de onorariul vanzarii la notar si taxa de intabulare. Mai exista noi taxe/impozite in 2025 care trebuie platite in momentul achizitionarii de la un vanzator persoana fizica in afara de acestea sau care trebuie platite intr-un timp scurt de la achizitie? Din ce stiu, vanzatorul este cel care plateste 1%sau 3% din valoarea vanzarii in functie de cat timp e proprietar, plus extrasul de carte funciara. As vrea sa fac calculul referitor la cati bani mai am nevoie pe langa pretul apartamentului (cumparare cu bani cash). Vreau sa cumpar pentru prima oara si sa stiu cat de cat la ce sa ma astept. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Februarie 2025
Zaph, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:44, 5 Februarie 2025
Cumpărătorul achita:
- onorariul notarial + tva
- tariful de intabulare de 0,15% din preț
- verificarea regimului dvs matrimonial (dacă ați încheiat vreo convenție matrimoniala)- 15 lei + tva
- verificarea la Registrul creditorilor (dacă aveți creditori personali)- 15 lei + tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte vanzare-cumparare roadx roadx Acte Vanzare-Cumparare Buna ziua! Vreau sa cumpar o casa, dar vanzatorul a pus problema ca, cumparatorul sa achite toate taxele. Ma gandesc aici la costul ... (vezi toată discuția)
Taxe la vânzarea unui apartament 4drian 4drian Bună ziua. Ce taxe se percep la vânzarea unui apartament la bloc de către o pf către alta pf? Ce/cât plătește vânzătorul și ce/cât cumpărătorul? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce taxe se platesc la notar cand se vinde un teren ... ALECS.SANDRU ALECS.SANDRU Buna ziua, Ce taxe se platesc la notar cand se vinde un teren extravilan, atat vanzatorul si cumparatorul? Valoarea obtinuta de pe tranzactie, vanzatorul o ... (vezi toată discuția)