avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte Vanzare-Cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte Vanzare-Cumparare

Acte Vanzare-Cumparare
Buna ziua!
Vreau sa cumpar o casa, dar vanzatorul a pus problema ca, cumparatorul sa achite toate taxele. Ma gandesc aici la costul actelor la notar +ce sume de bani trebuie sa plateasca vanzatorul la stat +ce sume de bani trebuie sa plateasca cumparatorul la stat.
Intrebarea mea, la care va solicit lamurire este: stiind pretul tranzactiei (concret, 45000 EUR, bani cu care vanzatorul doreste sa ramana "in mana") as putea estima costurile mele totale (ca si cumparator), pentru a putea aprecia efortul meu financiar final?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs. si pentru ajutor!!
Dragos
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:15, 2 August 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, vânzătorul pune la dispoziție documentele necesare vânzării și achita extrasul de carte funciara pentru autentificare - 40 lei, impozitul pe prețul obținut (1% dacă are imobilul în proprietate de mai mult de 3 ani sau 3% dacă are imobilul în proprietate, de mai puțin de 3 ani), verificarea regimului matrimonial- 15 lei+ tva și verificarea la Registrul Național al creditorilor 15 lei+ tva.

Cumpărătorul achita onorariul notarial+ tva, taxa de intabulare 0,15% din pret și verificarea regimului matrimonial de 15 lei+ tva.
Nu e treaba dvs sa asigurați vânzătorului suma întreaga. Impozitarea pe prețul vânzării este prevazuta de Codul fiscal.

Un calculator aveți aici
[ link extern ]
Va multumesc pentru raspuns! De mare ajutor, mai ales link-ul oferit.
Insa, as dori o precizare suplimentara: cumparatorul avand si o alta casa, la achizitia celei de-a doua (de 45000+costuri aferente tranzactiei), nu ar trebui sa plateasca la stat un TVA? Va multumesc si imi cer scuze pentru aceasta neprecizare in intrebarea initiala...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu platiti tva
Va multumesc mult pentru precizarile dvs.! Sunt edificatoare!
Chiar merita sa asumați toate cheltuielile? Sau e cineva cunoscut.. Am trecut și Eu prin asta dar toate sumele s-au scăzut din prețul inițial

Alte discuții în legătură

Vanzare teren! baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand! Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la ... (vezi toată discuția)
Doua contracte de vanzare-cumparare, un singur apartament vishy88 vishy88 Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament. Sunt doi proprietari dupa succesiune, cu cota parte 1/2. Proprietarii au propus sa facem doua contracte de vanzare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce taxe se platesc la notar cand se vinde un teren ... ALECS.SANDRU ALECS.SANDRU Buna ziua, Ce taxe se platesc la notar cand se vinde un teren extravilan, atat vanzatorul si cumparatorul? Valoarea obtinuta de pe tranzactie, vanzatorul o ... (vezi toată discuția)