avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este legal sa mi se ''taie'' indemnizatia de somaj ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este legal sa mi se ''taie'' indemnizatia de somaj pentru ca am fost recenzor?

Am si eu o nelamurire...Din 12 octombrie am intrat in somaj, in urma unei restructurari.M-am inscris la recensamantul din 2011, la care am si participat.Ieri, am primit o instintare sa ma prezint de urgent la agentia de ocupare a fortei de munca, de unde am aflat ca mi-i se va taia somajul, deoarece nu am anuntat ca am avut si alt venit (de la recensamant).
Este legal? Ce as putea face in legatura cu acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:11, 29 Decembrie 2011
1. Inainte de a participa ca recenzor la recensamant trebuia sa intrebati la Agentia de Somaj daca puteati sa cumulati venitul respectiv cu indemnizatia de somaj.
2. - Legea 76/2002 (legea somajului) spune ca nu puteti sa obtineti venituri in acelasi timp cu indemnizatia de somaj.
- Legea prevede si unele exceptii in cazul veniturilor sub 500 lei pe luna obtinute din activitati independente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somerul poate fi recenzor? doru1961 doru1961 O persoana ce primeste indemnizatie de somaj se poate angaja cu contract civil pentru a fi recenzor la recesamantul persoanelor din octombrie 2011 sau daca se ... (vezi toată discuția)
Incetare plata indemnizatie de somaj popmari popmari Buna ziua Am si eu o nelamurire in legatura cu incetarea platii indemnizatiei de somaj si anume: -am depus dosarul pentru somaj la data de 26.10.2011 si s-a ... (vezi toată discuția)
Ajutor - vor sa-mi ia somajul! gina1973 gina1973 Buna ziua.Am terminat liceul in data de 15.07.2011 si am bagat actele de somaj cu data de 14.10.2011. Intre 20 si 29 octombrie 2011 am fost recenzor ... (vezi toată discuția)