avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala tardiv formulata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala tardiv formulata

Buna ziua,
Conform O.G. nr. 2/2001, impotriva unui Proces Verbal de constatre a contraventilor se poate face plingere in termen de 15 zile de la data inminarii sau comunicarii acesteia. In urma unui accident in care am fost parte vatamata, politia a constatat vinovatia celuilat sofer, ni s-a inmanat Procesul Verbal de contraventie in aceasi zi , respectiv 17.10.2011. Calculand cele 15 zile in care se putea face cntestaia Procesului Verbal, rezulta ca pina in 2 .11.2011 ar fi fost termenul legal in care se putea face contestatia. Interesant este ca soferul a depus la Judecatorie in data de 3.11.2011 contestatia, cand deja numai era in termen, ( am inteles ca la sugestia asiguratorului care de la inceput m-a tratat intr-un mod execrabil, in bataie de joc, probabil dorind sa ma determine sa renunt la despagubire). Termenul procesului a fost stabilit in data de 9.02.2012 ( cu toate ca tot in O.G.nr.2/2001 scrie ca termenul sa fie in maxim 30 de zile). Intrebarea mea este : Ce se va intampla in aceste conditii, va constata Instanta ca, Procesul Verbal nu a fost contestat in termen si va respinge actiunea???? sau .... ???? Eu voi fi citata la proces???
Sunt foarte recunoscatoare pentru orice sfat pe care l-asi putea primi de la dumneavoastra, si va multumesc frumos anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:38, 30 Decembrie 2011
Instanta va respinde contestatia ca introdusa tardiv. Dvs. nu a sa fiti citat in instanta.
Daca instanta este aglomerata nu poate respecta termenul de 30 zile din art. 33 / OG 2.
Conform art. 34 / OG 2 instanta va verifica la primul termen daca plangerea impotriva procesului - verbal a fost introdusa in termen, va dispune respingerea plangerii ca fiind tardiva.
Nu trebuie sa va impacientati pt ca instanta va verifica valabilitatea termenului de depunere a contestatiei si daca aveti dreptate o va respinge iar daca nu, o sa fiti instiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal trecere pietoni ContSters117697 ContSters117697 Un garcea mi-a luat permisul ieri. Sunt hotarat sa fac contestatie, si sunt 2 probleme de atacat (?PE CARE ma sfatuiti sa o reclam?): 1. politistul a ... (vezi toată discuția)
Tardivitate proces verbal - nulitate absolutã gyorfi raul gyorfi raul Am si eu o problemă, am atacat un proces verbal de contracenţie peste termenul de 15 zile legale; dar am invocat motive de nulitate absolută conf. art. 17 ... (vezi toată discuția)
Modificarea o.g. nr. 2/2001 Baciu Andi Baciu Andi Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Am primit o serie de procese-verbale de constatare a contraventiei dupa data de 24.08.2018, data la care au intrat in ... (vezi toată discuția)