Buna ziua,
Conform O.G. nr. 2/2001, impotriva unui Proces Verbal de constatre a contraventilor se poate face plingere in termen de 15 zile de la data inminarii sau comunicarii acesteia. In urma unui accident in care am fost parte vatamata, politia a constatat vinovatia celuilat sofer, ni s-a inmanat Procesul Verbal de contraventie in aceasi zi , respectiv 17.10.2011. Calculand cele 15 zile in care se putea face cntestaia Procesului Verbal, rezulta ca pina in 2 .11.2011 ar fi fost termenul legal in care se putea face contestatia. Interesant este ca soferul a depus la Judecatorie in data de 3.11.2011 contestatia, cand deja numai era in termen, ( am inteles ca la sugestia asiguratorului care de la inceput m-a tratat intr-un mod execrabil, in bataie de joc, probabil dorind sa ma determine sa renunt la despagubire). Termenul procesului a fost stabilit in data de 9.02.2012 ( cu toate ca tot in O.G.nr.2/2001 scrie ca termenul sa fie in maxim 30 de zile). Intrebarea mea este : Ce se va intampla in aceste conditii, va constata Instanta ca, Procesul Verbal nu a fost contestat in termen si va respinge actiunea???? sau .... ???? Eu voi fi citata la proces???
Sunt foarte recunoscatoare pentru orice sfat pe care l-asi putea primi de la dumneavoastra, si va multumesc frumos anticipat !
Daca instanta este aglomerata nu poate respecta termenul de 30 zile din art. 33 / OG 2.
Conform art. 34 / OG 2 instanta va verifica la primul termen daca plangerea impotriva procesului - verbal a fost introdusa in termen, va dispune respingerea plangerii ca fiind tardiva.
Nu trebuie sa va impacientati pt ca instanta va verifica valabilitatea termenului de depunere a contestatiei si daca aveti dreptate o va respinge iar daca nu, o sa fiti instiintat.