avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Intrebare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Intrebare

Am un SRL suspendat ( sunt asociat unic ) . L-am suspendat in 2010 pentru trei ani de zile De atunci si pana astazi datoria pe care o aveam la buget ( 5000 lei reprezentand impozit minim obligatoriu ) s-a transformat in 10000 de lei ( dobanzi , panalitati ) Firma neavand activitate ,n-are de unde sa plateasca datoria . M-am gandit s-o declar in insolventa . Se poate ? ...si daca da, in ce conditii ? ( mentionez ca la data suspendarii am avut si un control financiar general , control la care am iesit onorabil , deci inafara de acea datorie (" impozit pe pierdere" practic .....caci in perioada premergatoare suspendarii, firma era pe pierdere din cauza inactivitatii ) nu ar mai fi altfel de probleme . Multumesc anticipat eventuallului repondent avizat sa-mi raspunda
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 09:33, 2 Ianuarie 2012
Intr`adevar, singura solutie ar fi sa o declarati in insolventa si sa o lichidati...
Mergeti pe procedura falimentului, un lichidator judiciar stie cum sa procedeze.
Societatea poate sa-si declare insolventa in cazul in care din punct de vedere financiar nu se mai poate redresa. Va sfatuiesc sa luati legatura cu un cabinet de incolventa si ei va vor indruma cel mai bine.
Pana una alta, puteti studia Legea 85/2006, si mai exact art. 26-30 pentru a avea o ideea asupra demersurilor pe care va trebui sa le realizati
Luati legatura cu un practician in insolventa. Aici aveti lista pe judete: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog indrumare BellaBlue BellaBlue Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2010 am suspendat o firma de resurse umane intrucat era nerentabila si in plus am mai primit si o amenda de la ITM.Am ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme fara activitate de la data infiintarii costelilie costelilie Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu o solutie pentru o rezolvare favorabila si cat mai putin costisitoare pentru mine, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii dizolvata din oficiu claudia_d claudia_d Firma dizolvata din oficiu, infiintata in 2011, cu datorii (cas, cass, impozit pe salarii in val. de 20050 lei inclusiv penalitati), declarata din oficiu in ... (vezi toată discuția)