avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma cu datorii dizolvata din oficiu
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma cu datorii dizolvata din oficiu

Firma dizolvata din oficiu, infiintata in 2011, cu datorii (cas, cass, impozit pe salarii in val. de 20050 lei inclusiv penalitati), declarata din oficiu in insolvabilitate in 2015 si inactiva in 2016 (tot din oficiu) fara bunuri sau venituri urmaribile, sediul social expirat, nedepus declaratii dupa 2017, dizolvata din oficiu in 2019. Fara bunuri mobile si imobile, fara venituri urmaribile ale administratorului.
1. Se poate lichida si radia tot din oficiu? In ce termene si conditii?
2. Ce fel de atragere a raspunderii mai poate avea administratorul caruia i s-a instituit deja poprire pe conturi dar nici un venit?
3. Cazierul fiscal al admistratorului atrage si altceva decat interdictia de a mai constitui vreo firma (srl, pfa... etc) pe teritoriul Romaniei?
Se pare ca administratorul este de negasit, desi exista un buletin valabil de Romania pe numele acestuia. Pare a fi clar ca nimanui ‘responsabil’ nu ii mai pasa de acele datorii. Dar s-ar mai putea recupera cumva, atat timp cat nu exista venituri urmaribile si nici bunuri mobile/imobile?

Multumesc anticipat pentru un raspuns detaliat si obiectiv, raportat la ultima legislatie in vigoare.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2019
claudia_d, utilizator
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 12:00, 2 August 2019
Pentru derularea procedurii de lichidare va trebui desemnat un lichidator.
Asociatii pot discuta cu un practician in insolventa si il pot desemna apoi prin AGA in calitate de lichidator.

Cu privire la raspunderea administratorului se poate formula o cerere de obligare a acestuia la plata prejudiciilor cauzate societatii.

Discutia poate sa mearga in multe directii de aici, asa ca va recomand sa discutati cu un practician in insolventa cu documenele societatii in fata.

Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare pentru nedepunere bilant derderian derderian Am primit azi citatii pentru doua societati comerciale, ambele au niste datorii la stat nu mari, de cateva zeci de milioane, pentru dizolvare pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am și eu o întrebare,eu pot fi declarat în stare ... Manguroberto@gmail.com Manguroberto@gmail.com Buna ziua am și eu o întrebare,Eu pot fi declarat în stare de insolvabilitate dacă dețin bunuri imobile și mobile în coproprietate cu soția iar ... (vezi toată discuția)
Societate srl inchisa costescu73 costescu73 aceasta societate srl mi-a fost inchisa in anul 2008 de catre registrul comertului si totodata a aparut in monitorul oficial ca fiind dizolvata .in anul 2010 ... (vezi toată discuția)