avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societate SRL inchisa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societate SRL inchisa

aceasta societate srl mi-a fost inchisa in anul 2008 de catre registrul comertului si totodata a aparut in monitorul oficial ca fiind dizolvata .in anul 2010 am primit o citatie de la un executor prin care a preluat aceasta societate si-a trimiso in tribunal ptr a o dizolva dansul .in anul 2011 am primit o decizie intrucat am de dat o suma de bani la finante. eu fiind judecat nu ca administrator al firmei ci ca persoana fizica,iar acum am primit o noua citatie ca vin sami puna sechestru pe bunurile din casa. ce sfat imi puteti da si ce trebuie sa fac sa nu mi se puna sechestru pe bunurile din casa .....mersi mult
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 10:29, 8 Iunie 2013
Nu cred ca cineva va poate da un sfat perfect corect dupa descrierea dvs ci doar simple speculatii....Trebuie sa consultati un avocat daca se poate sa aiba si calitatea de practician in insolventa pentru a vedea ce se mai poate face. Ceea ce la inceput a parut o simpla gluma, respectiv dizolvarea societatii, prin ignoranta la momentul respectiv, dar si a efectului ,, bulgarelui de zapada" a procedurilor care s-au succedat a ajuns sa va zdruncine. Faptul ca nu ati dat atentie sentintei prin care s-a dizolvat societatea, cei de la finante unde probabil ca ati avut ceva datorii au solicitat desemnarea unui lichidator, care dupa constatarile facute a solicitat intrarea societatii sub incidenta Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei. In faza finala sau dupa inchiderea procedurii, acesta a avut competenta legala in conformitate cu art. 138 din Legea nr. 85/2006 sa atraga raspunderea administratorului societatii. Daca lucrurile stau in mare asa cum am aratat mai sus trebuie sa va miscati repede ca nu e de glumit. Bafta.
costescu73 a scris:
ce sfat imi puteti da si ce trebuie sa fac sa nu mi se puna sechestru pe bunurile din casa

Ce sfat? Cum v-a spus si dnul consilier sad este cam tarziu pentru sfaturi !
Mai fac o precizare ca raspunderea putea sa vi se atraga (pe langa art.138 din legea insolventei) si in baza art.233 Legea societatilor comerciale, daca ati pus vreo semnatura sau stampila pe undeva dupa ce s-a dizolvat firma, dar si in baza art.27 din codul de pocedura fiscala etc. Dar revenind la sfaturi sa stiti ca cel mai bun prieten al dvoastra este lichidatorul.
multumesc frumos de raspuns dar din simpla curiozitate asi vrea sa va mai intreb daca nu asi fi avut nici un fel de bunuri si nici-un serviciu cum procedau?riscam sa fac inchisoare ptr acei bani?
Nu neaparat inchisoare. Pentru datorii neplatite nu se face inchisoare, pentru alte fapte da. Exista in legea evaziunii fiscale si pedeapsa cu inchisoarea, dar din ce spuneti dvoastra se pare ca nu este cazul de asa ceva.
Pentru datorii neplatite si acumulate, in cazul in care nu detineti bunuri sau venituri, pur si simplu nu au ce sa execute si dupa o perioada datoria se prescrie (aici este discutabil etc).
In aceste situatii de insolventa /faliment, ignoranta este inamicul cel mai mare (desigur la vremea aceea nu aveati de unde sa stiti ce se va intampla azi).
Sunt oameni care au avut datorii enorme, firma fiind in insolventa si nu au platit un leu, pentru ca au avut avocati si au stiut cum sa puna problema, si amarati carora li s-a vandut casa pentru cativa maruntei datorie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2013
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura simplicata a falimentului ramona_stefan ramona_stefan la ce anume se refera termenul de \" procedura simplificata a falimentului\"? in caz de executare silita, ANAF-ul are dreptul de a pune sechestru pe bunurile ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa fara evidente contabile Liaa Liaa va rog tare mult sa ma ajutati SRL fara activitate din 2001 , fara sa fi cerut preschimabre CUI, fara bilanturi depuse, fara sa fi cerut suspendarea ... (vezi toată discuția)
Drept comercial-probleme juridice in afaceri gaby_just_gaby71 gaby_just_gaby71 buna seara va deranjez din nou. am depus actele cerute de lichidator. pe 22.10.2010.avem termen de solutionare a cererii de insolventa. am primit insa o ... (vezi toată discuția)