avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura simplicata a falimentului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura simplicata a falimentului

la ce anume se refera termenul de " procedura simplificata a falimentului"? in caz de executare silita, ANAF-ul are dreptul de a pune sechestru pe bunurile personale ale administratorului? multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: sc vox legis corp srl , Consilier juridic 16:05, 3 August 2012
Luati in considerare ca sunt doua notiuni diferite, procedura simplificata a falimentului este prevazuta art. 1 alin. 2 din legea nr. 85 din 2006 privind procedura insolventei, iar dreptul organului fiscal de a dispune masuri asiguratorii in vederea executarii silite este reglementata de art. 129 Cod procedura fiscala. Nu se instituie masura sechestrului asupra bunurilor personale ale administratorului ci asupra bunurilor societatii. Exceptie face situatia in care se atrage conform art. 27 Cod procedura fiscala raspunderea in solidar cu societatea a administratorului.
procedura simplificata inseamna ca nu se mai incearca "salvarea" firmei prin planuri de reorganizare ci se trece direct la lichidare-dizolvare-radiere. ANAF-UL poate cere atragerea raspunderii administratorului, cititi art. 138 din l 85/2006, si poate solicita instantei masuri asiguratorii ca in orice proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata datoriilor la stat =sechestru? ContSters94259 ContSters94259 Daca un SRL nu si-a platit datoriile catre stat,de mult timp,si are conturile blocate tot de catre stat,se poate ca statul sa actioneze impotriva si sa ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru avizare mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Ieri sora mea a avut un proces pentru falimentul unei societati unde ea are calitatea de administrator. Toata lumea se astepta ca sa se termine ... (vezi toată discuția)
Legalitate sechestru asigurator - bunuri personale fost asociat srl mimy78 mimy78 buna ziua, am o problema la care as dori sa primesc un sfat daca se poate. am facut parte dintr-o societate cu raspundere limitata avand 50% parti sociale, in ... (vezi toată discuția)