avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Amanare pentru avizare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Amanare pentru avizare

Buna ziua.
Ieri sora mea a avut un proces pentru falimentul unei societati unde ea are calitatea de administrator.
Toata lumea se astepta ca sa se termine procesul prin declararea falimentului. ANAF-ul insa a mai cerut un termen pentru avizare.
Mentionez ca sora mea a primit o adresa de la ANAF referitoare la atragerea raspunderii personale la sf. lui octombrie 2013. A ridicat actele de la posta in 5 noiembrie, dupa care a facut adresa catre ANAF pt reprogramarea intalnirii, intrucat a ridicat actele f. tarziu.
De atunci, nu s-a mai intamplat nimic, nu a mai primit nimic..., iar ieri ANAF-ul a cerut termen, inca o luna.
Puteti, va rog sa imi spuneti de ce?
Chiar daca se va atrage raspunderea personala, ce legatura are cu procesul de faliment.
Cel mai recent răspuns: mioara2012 , utilizator 14:03, 16 Mai 2014
daca se antreneaza raspunderea personala sora dvs va fi obligata sa suporte din patrimoniul propriu, distinct de cel al societatii, valoarea pasivului societatii. deci va fi obligata sa achite debitele pe care societatea le are fata de creditori, in masura in care valorificarea bunurilor societatii nu acopera integral acest pasiv.
Am inteles ca atragerea raspunderii personale se face distinct de procesul de faliment, sau administratorul judiciar/judecatorul sindic va atrage raspunderea personala in cadrul procesului de faliment daca exista indicii/dovezi.
Daca pana acum nu au aparut probleme care sa conduca la atragerea raspunderii personale in cadrul procesului de faliment, de ce credeti ca ANAF-ul a cerut acest termen, avand in vedere ca ei pot continua atragerea raspunderii personale in afara procesului?
Judecatorul hotaraste daca se impune atragererea raspunderii personale a administratorului. Au fost situatii in care s-a inchis procedura insolventei simplificate, lichidatorul apreciind ca nu se impune atragerera raspunderii in baza art.138 din Lg.85/2006, iar ANAF-ul a facut recurs la sentinta de inchidere a procedurii, acesta fiind admis ....
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
alla1975, utilizator
De ce credeti ca a cerut termen ANAF-ul pentru avizare? Eu asta nu inteleg. Ce sa avizeze?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 geogeogeo geogeogeo Buna ziua, am fost administratorul unei firme care este in proces de faliment, am primit o citatie acasa de la administratorul judiciar al firmei care a ... (vezi toată discuția)
Procedura simplicata a falimentului ramona_stefan ramona_stefan la ce anume se refera termenul de \" procedura simplificata a falimentului\"? in caz de executare silita, ANAF-ul are dreptul de a pune sechestru pe bunurile ... (vezi toată discuția)
Actiune raspundere patrimoniala art.138!!!!!! germanu germanu Buna ziua!Am o problema....am avut un srl ,eu fiind administrator. Finantele au cerut insolventa...a fost numit lichidator reprezentantul Finantelor...prin ... (vezi toată discuția)