avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Oare pot sa pierd copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Oare pot sa pierd copilul?

Buna ziua!
Am divortat in urma cu un an si jumatate. Copilul de 11 ani a ramas la mine (mama). In urma partajului, sunt nevoita sa scot apartamentul la vinzare pentru a-i da sulta fostului sot. Acestuia i s-a atribuit un procent de 60% din bunurile noastre mobile si respectiv din apartament. Apartamentul m-i a fost atribuit mie. Intentionez sa ma mut cu chirie dupa vanzarea apartamentului. Intrebarea mea este urmatoarea: oare pot pierde copilul deoarece voi locui cu chirie? Hotararea de divort si de tutela a copilului este una definitiva si irevocabila. Va multumesc anticipat si va doresc un An Nou plin cu bucurii si sanatate!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:45, 31 Decembrie 2011
Nu. Daca dvs. aveti, printre altele, mijloace financiare ca sa va intretineti pe dvs. si copilul, nu are importanta ca veti locui intr-un imobil proprietate personala sau cu chirie. Ceea ce conteaza este sa asigurati conditii propice pt. dezvoltarea (fizica, morala, educationala) copilului.
Incercati sa gasiti o garsoniera, nu sa stati cu chirie.Banii dati pe chirie nu-i mai recuperati.Incercati sa cautati si un schimb de imobile.Incercati apoi si esalonarea restului de plata pe care nu-l veti acoperi.
INASEL ALIN a scris:

Nu. Daca dvs. aveti, printre altele, mijloace financiare ca sa va intretineti pe dvs. si copilul, nu are importanta ca veti locui intr-un imobil proprietate personala sau cu chirie. Ceea ce conteaza este sa asigurati conditii propice pt. dezvoltarea (fizica, morala, educationala) copilului.

Da, in esenta aceasta este situatia.
Va poate hartui cu deschiderea unui nou proces dar daca veti avea contract de inchiriere nu vor fi probleme.
Va trebuie un contract de inchiriere pentru ca se va efectua o noua ancheta sociala in noul proces.
In aceste conditii, nu veti pierde minora...
sansele sunt mici...depinde insa de probele pe care fostul sot le aduce si de ce prevede ancheta psihosociala ce se va administra.in principiu, nu este problema cu contractul de inchiriere ideea este sa putei proba ca aveti conditii mai bune ca sotul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort,partaj in faza de apel-ancheta sociala ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! sunt in proces de divort si partaj in faza de apel.prima infatisare va fi pe 20 oct.2010.atunci cand instanta de fond a dat solutia eu si fiica mea ... (vezi toată discuția)
Divorț, partaj vio_cris22 vio_cris22 Buna ziua! Locuiesc cu sotul intr un apartament ANL , eu fiind titularul de contract. Intentionez sa divortez dar nu stiu cum va fi cu locuinta , cine are ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliu minor dan123456 dan123456 sunt casatorita cu sotul meu de 12 ani si avem impreuna un copil de 9 ani.pe o perioada de cativa ani am locuit cu parintii lui.acum deoarece nu mam inteles cu ... (vezi toată discuția)