avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea cim cu art.55(b) din Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea cim cu art.55(b) din Codul muncii

Buna ziua,
ma poate lamuri si pe mine cineva daca se poate ca eu in calitate de angajator sa cer incetarea contractului de munca cu art.55(b) din codul muncii unui salariat.
Mentionez ca salariatul este de acord sa semneze dar dorinta lui este ca eu sa cer respectivul lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 24 Noiembrie 2011
Parerea mea e ca puteti face un act de genul: SC...SRL si Dl .... au cazut de acord, in baza art 55 b CM sa se incheie CIn nr... din data ... incepand cu data de.... . Perioada de preaviz stabilita de comun acord va fi de .... zile"
Asa as rezolva eu aceasta situatie.
Succes! :D
Daca salariatul nu vrea sa faca cerere, faceti cum v-a spus "coca_lb" dar cam asa:
ACORD:
In baza art. 55b din Codul muncii, SC.... reprezentata prin Dna.... in calitate de Administrator si Dl.... in calitate de salariat, am stabilit de comun acord sa inceteze CIM nr..../....... incepand cu data de ..... Semneaza: Administrator SC.... si Salariat.... si se pune data.....
Apoi faceti decizia de incetare a CIM.
In aceasta situatie nu se acorda preaviz, deoarece s-a convenit, de comun acord, asupra datei de incetare a CIM.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
riana02 a scris:

Buna ziua,
ma poate lamuri si pe mine cineva daca se poate ca eu in calitate de angajator sa cer incetarea contractului de munca cu art.55(b) din codul muncii unui salariat.
Mentionez ca salariatul este de acord sa semneze dar dorinta lui este ca eu sa cer respectivul lucru.

Angajatorul trebuie sa aiba in vedere o eventuala cerere sau o alta manifestare neindoielnica din care sa rezulte intentia clara a salariatului de a parasi unitatea.
Desi in majoritatea cazurilor salariatul face cerere de incetare a c.i.m. prin acordul partilor, este posibil ca si angajatorul sa solicite incetarea c.i.m. cu acordul partilor.
Textul de lege (art.55 lit.b C.mun.) nu prevede expres incetarea c.i.m. prin acordul partilor se face numai la solicitarea angajatului.
si daca angajatul nu vine sa-si dea demisia sau sa semneze acea incetare cu art 55, eu cum ii desfac contractul de munca?
buna ziua
am si eu o intrebare ...astazi am fost la firma la care am lucrat sa imi semnez lichidarea.eu nu am fost de acord cu chesti asta .dar contractul a fost incheiat cu art 55(b) este normal chesti asta?
VA MULTUESC

Alte discuții în legătură

Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Urgent preaviz Popescu Lorena Popescu Lorena Se inceteaza contractul indiv cu 55 lit b, iar angajatul pleaca de a doua zi. Se cade de comun acord ca sa nu mai existe preavizul. Trebuie specificat acest ... (vezi toată discuția)