avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea cim cu art.55(b) din Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea cim cu art.55(b) din Codul muncii

Buna ziua,
ma poate lamuri si pe mine cineva daca se poate ca eu in calitate de angajator sa cer incetarea contractului de munca cu art.55(b) din codul muncii unui salariat.
Mentionez ca salariatul este de acord sa semneze dar dorinta lui este ca eu sa cer respectivul lucru.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 24 Noiembrie 2011
geniushd a scris:

buna ziua
am si eu o intrebare ...astazi am fost la firma la care am lucrat sa imi semnez lichidarea.eu nu am fost de acord cu chesti asta .dar contractul a fost incheiat cu art 55(b) este normal chesti asta?
VA MULTUESC

Nu este normal , intrucat trebuia sa existe si acordul dvs cu privire la incetarea raportului de munca in acest caz.

asi putea sa fac ceva?
geniushd a scris:

asi putea sa fac ceva?

Ati putea ataca in instanta decizia de incetare a raportului de munca, pe motivul neexistentei acordului dvs la o asa incetare a c.i.m. ... termenul de contestare este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei. Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Urgent preaviz Popescu Lorena Popescu Lorena Se inceteaza contractul indiv cu 55 lit b, iar angajatul pleaca de a doua zi. Se cade de comun acord ca sa nu mai existe preavizul. Trebuie specificat acest ... (vezi toată discuția)