avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... infiintare firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

infiintare firma

Pentru o firma de curatenie imi trebuie ca si stoc initial aspiratoare, solutii de curatat geam, parchet,lavete, alte aparate de curatenie chiar daca eu fac curatenie la diferite femei acasa cu aparatele lor? Si mijloacele fixe si mobile vor fi evaluate de un director de la ONRC, vor trimite pe cineva la sediul firmei sa dea aprobare de functionare sau sunt doar actele ce trebuie depuse la ei?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:31, 1 Ianuarie 2012
Cred ca glumiti...ce treaba are directorul de la registru comertului cu bunurile din patrimoniul societatii...? Certificatul constatator de autorizare a activitatilor pe care urmeaza sa le desfasurati se elibereaza ca urmare a depunerii la registrul comertului a declaratiei de autorizare model 2 sau 3.
daca imi fac srl cu un singur angajat, o firma de curatenie, e necesar sa am trecute la active circulante aspiratoare, solutii de curatenie, si alte din astea, chiar daca eu lucrez la om acasa cu ce are el? E obligatoriu sa trec active circulante?

Data post: Vineri, 30 Decembrie 2011, 12:18
Subiect: infiintare firma

se poate infiinta un srl de curatenie in care eu sa fiu singurul angajat?
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, se poate infiinta un SRL al carui asociat unic sa fiti dvs , in care sa si aveti calitatea de salariat
Va recomand sa va infiintati o intreprindere individuala sau o PFA, care se preteaza la acest gen de activitate. Detalii infiintare pt PFA aici: [ link extern ]
iar pt II aici: [ link extern ]
La ambele forme puteti sa angajati cu contract de munca terte persoane.
Daca va infiintati un srl cu acel obiect de activitate va va trebui un capital social de minim 200 lei. Acest capital social nu e obligatoriu sa fie constituit din numerar. El poate fi format si din aportul asociatului in natura( diferite mijloace fixe cum ar fi astiratoarele). Dar nu va recomand sa alegeti acesta varianta pentru ca va complicati. Cel mai simplu deschideti un cont de capital social la banca unde vreti sa-si aiba contul firma dupa infiintare, cu o valoare de cateva mii de lei si dupa ce au iesit actele firmei si v-ati inregistrat la finante, moment din care va puteti efectiv desfasura activitatea, faceti si achizitia de echipamente si consumabile de care aveti nevoie.
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-firma (unul dintre asociatii unei s.r.l. suspendata poate deveni pfa?) lnegreanu lnegreanu Daca sunt 2 asociati la un SRL suspendat, unul dintre ei poate sa devina un PFA fara nici o legatura cu firma? (vezi toată discuția)
Firma cristina.00 cristina.00 as dori sa imi deschid o firma avand ca obiect de activitate comercializarea produselor de patiserie, etc....ce ma sfatuiti sa deschid: S.R.L sau altceva? ce ... (vezi toată discuția)
Obligatie angajare personal pentru autorizare caen klm0909 klm0909 Buna ziua, Doresc sa deschid un SRL, cu activitate principala comert cu amanuntul pe internet si intentionez sa autorizez la deschiderea firmei alte 15 ... (vezi toată discuția)