buna ziua am si eu o nelamurire,socrii mei au facut un contract de intretinere cu uzufruct viager cu cumnatul si cumnata mea fara sa ne consulte si pe noi am aflat acum de craciun si a fost socant sa afli ca din 3 copii cati are 2 stiau de acest lucru, dar nu sunt sigur ca cumnata care a fost de acord stie ce inseamna acest contract.va rog dati-mi un sfat ce se mai poate face, noi nefiind in conflict cu socrii si nici certuri nu am avut cu ei.socrii avand varsta de 56 respectiv 52
Deocamdata nu aveti ce face. Este decizia socrilor ei pot dispune de bunul lor um doresc, insa acest contract de intretinere poate fi atacat dupa decesul celor doi la dezbaterea mostenirii prezumat fiind ca donatie deghizata si supus raportului si reductiunii liberalitatilor excesive, conform noului Cod Civil.Atat timp cat sunt in viata numai cei doi pot rezilia contractul pe motivul neindeplinirii obligatiei de intretinere.
Dezmostenire
TB1
Am fost plecat din tara,si in perioada asta ma dezmostenit propriul meu copil,convinginduse pe mama mea sa transcrie apartamentul pe numele ei.Daca mai pot ... (vezi toată discuția)