avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de donatie

Tata a 3 copii vrea sa doneze, doar unui copil, bunul imobil dobandit prin mostenire legala, motivat de faptul ca donatarul, a platit toate taxele pt mostenire , contribuie la intretinrea tatalui. ceilalti doi copii ai donatorului, respectiv fratii donatarului nu au pretentie la acest bunur imobil; in acest caz cei 2 copii ai donatorului, respectiv fratii donatarului trebuie sa-si dea acordul in vreun fel pt aceasta donatie, si daca da in ce fel? fratii donatarului nu pot fi prezenti la semnarea contractului de donatie la notar deoarece, sunt stabiliti in strainatate.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:01, 24 Mai 2012
Singura posibilitatea pt donatie este sa o faceti scutita de raport. De ce nu incheiati un contract de intretinere? Iar fratii dvs sa dea o declaratie in strainatate fie la Consulat, fie la un notar din Tara respectiva prin care consimt , sunt de acord cu instrainarea imobilului catre dvs prin acest contract de intretinere.
daca nu dau aceasta declaratie pot cere dupa decesul tatalui reductiunea liberalitatilor excesive
daca donatia se face cu scutire de raport , trebuie sa dea declaratie fratii donatarului ca sunt de acord cu donatia?
La donatie nu! Insa aceasta chiar daca e scutita de raport este supusa reductiunii liberalitatilor excesive pt ce le incalca rezerva succesorala a fratilor. Acea declaratie isi produce efectele in cazul instrainarii cu titlul oneros catre dvs cu o clauza de uzufruct, uz, abitatie, renta viagera sau intretinere, deci pt orice contract de vanzare cump cu clauza, contract de intretinere....In acest fel, adica cu acea declaratie, daca intocmiti un astfel de contract, in afara de donatie, fratii nu vor mai putea cere reductiunea liberalitatilor excesive, nefiind prezumat ca acel contract pe care I'l incheiati este o donatie deghizata.
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie apartament ieeugen ieeugen buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. pot face donatia unui apartament unuia dintre fii mei? ce acte imi trebuie si cam care ar fi conditiile ... (vezi toată discuția)
Art 845 veveritz veveritz [quot]ART. 845 Valoarea bunurilor instrainate unui succesibil in linie dreapta, cu sarcina unei rendite viagere sau cu rezerva de uzufruct va fi socotita in ... (vezi toată discuția)
Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)