avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 845
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 845

ART. 845 Valoarea bunurilor instrainate unui succesibil in linie dreapta, cu sarcina unei rendite viagere sau cu rezerva de uzufruct va fi socotita in portiunea disponibila si excedentele, de este, se va trece in masa succesiunii. Imputatia si raportul nu pot fi cerute de succesibilul in linie dreapta care a consimtit la aceste instrainari

"Imputatia si raportul nu pot fi cerute de succesibilul in linie dreapta care a consimtit la aceste instrainari" se traduce , in cazul unui act de vanzare cumparare prin care tatal transfera un imobil pe numele unuia dintre cei doi copii facut cu consimtamantul celuilalt frate,chiar daca plata a fost fictiva, ca cel de-al doilea frate nu mai poate ataca acest transfer pe motiv de donatie deghizata? va multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
veveritz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Amza Monica , Avocat 22:38, 21 Mai 2009

Adica fratele donatarul nu poate solicita raportul donatiilor si reductiunea liberalitatilor excesive daca acesta a consimtit la instrainare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare sau donatie, avand consimtamantul celorlalti mostenitori? veveritz veveritz [/b]In afara de mine, tatal meu mai are un copil legitim dintr-o alta casnicie, dar fata de care s-a achitat moral din punct de vedere al mostenirii.Problema ... (vezi toată discuția)
Contractul de donatie ramona74 ramona74 Tata a 3 copii vrea sa doneze, doar unui copil, bunul imobil dobandit prin mostenire legala, motivat de faptul ca donatarul, a platit toate taxele pt ... (vezi toată discuția)
Interpretare dispozitii art. 845 c.civ. R Lupu R Lupu Salut, Am o nelamurire cu privire la calitatea de succesibil in viziunea legiuitorului din dispozitiile art. 845 C.civ.:\"Valoarea bunurilor instrainate ... (vezi toată discuția)