avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere fara Decizie de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere fara Decizie de concediere

Cu 5 ore inainte de inceperea programului directorul general m-a anuntat sa nu mai vin la serviciu ca nu mai are nevoie de serviciile mele. Decizie de concediere nu vrea sa imi dea, vrea sa ma oblige sa imi dau demisia. Evident ca nu voi face acest lucru. Probabil ca acum ma ponteaza cu zilele de CO care le mai aveam sau absent nemotivat. AM fost la ITM, acestia au spus ca nu pot face nimic, doar sa ma adresez instantei.

Pot sa ma adresez instantei fara a avea decizia de concediere?

Care sunt termenele (nu vreau sa respinga cererea ca tardiva)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 31 Decembrie 2011
Nu o va respinge ca tardiva.. o va respinge ca prematur introdusa... ar fi bine sa va adresati in scris ITM ului si acestia trebuie sa va raspunda cumva tot in scris...
1. Una din obligatiile si sarcinile ITM este de a veghea la respectarea legislatiei muncii.
2. Asa ca nu trebuie sa va trimita, deocamdata, la Tribunal ci sa verifice sesizarea dvs. si sa va dea un raspuns in scris cu cele constatate si masurile luate.
OK, deci primul lucru care il fac este sesizarea la ITM in legatura cu concedierea abuziva.

Ce fac insa daca pana primesc raspunsul celor de la ITM voi primi intre timp decizia de concediere disciplinara de la firma? Ce termen am sa o contest in instanta? Un proces va fi sigur ca nici salariul nu l-am primit...
ITM-ul nu are nicio atributie in sensul verificarii legalitatii concedierii dvs ... el poate constata doar incalcarea prevederilor legale cu privire la relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca ....

Termenul de contestare in instanta este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere ...daca concedierea este pe motive disciplinare atunci termenul de contestare este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere.
freeelis a scris:

ITM-ul nu are nicio atributie in sensul verificarii legalitatii concedierii dvs ... el poate constata doar incalcarea prevederilor legale cu privire la relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca ....



Deci problema ca firma ma ponteaza in prezent ca fiind in CO (cu toate ca nu am facut cerere in acest sens) sau ca absent nemotivat (cu toate ca nu ma mai primeste la munca) ar trebui sa o rezolve ITM-ul, nu ?
Ultima modificare: Vineri, 30 Decembrie 2011
valyd11, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident de munca miky_petru69 miky_petru69 In Romania este recunoscut accidentul de munca. Am 9 luni de zile absențe,anunt personal angajatorul,solicit comisia de SSM,cer sprijin tuturor ... (vezi toată discuția)
Concedierea disciplinară pe baza absențelor nemotivate! Nata88 Nata88 Avem 2 angajați care absentează nemotivat, incepand cu data de 02.10.2017. Pe data de 05.10.2017 s-a întocmit referatul de sesizare, pe 06. 10.2017 decizia ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate contesta o decizie de sanctionare disciplinara? josette2014 josette2014 Conform art.252 C.mun.: (5) Decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile ... (vezi toată discuția)