avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca

In Romania este recunoscut accidentul de munca.
Am 9 luni de zile absențe,anunt personal angajatorul,solicit comisia de SSM,cer sprijin tuturor instituțiilor statului,ITM ,nimeni nu anchetează,se desface CM,absențe nemotivate totul se intampla in anul 2012,
Pot solicita acum anularea deciziei de concediere,deoarece nimeni nu vrea sa analizeze situatia.
Eu doresc aflarea adevărului.
Ce ar trebui sa fac.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:04, 16 Septembrie 2019
Contestarea deciziei de concediere se poate face în termen de 30 zile de la data comunicării la tribunal și în termen de 3 ani dacă s-a produs un prejudiciu.
Din 2012 , nu mai are ce contesta in privinta deciziei de concediere ..
Detaliati legatura discutiei cu accidentul de munca. Ce scrie in decizia de concediere (motivul) ?
Daca a fost AM, evenimentul produs trebuia anuntat, la data producerii, de catre angajator, la ITM, cercetat de catre o comisie desemnata prin decizia angajatorului, dosarul de cercetare trebuia avizat de catre ITM si daca erau indeplinite condfitiile legale, evenimentul trebuia inregistrat de catre firma ca AM si completat formularul FIAM.
Care este motivul celor 9 luni de absente ? Daca sunt ca urmare a producerii AM, zilele trebuie sa se regaseasca inregistrate in FIAM.
Daca cele susmentionate de mine nu s-au realizat puteti sesiza ITM, Inspectia muncii si Ministerul muncii in scris, cu nr. de inregistrare/ data si solicita cercetarea evenimentului produs. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Daca nu primiti raspuns in 30 de zile de la inregistrarea solicitarii dvs. cu masurile dispuse/ realizate, puteti deschide actiune in instanta impotriva institutiilor statului.
Eu nu am absențe nemotivate,angajatorul m a pontat ,a plătit toate taxele aferente,eu nu am primit nici un venit.
Am primit anul acesta confirmarea,dupa lungi sesizări la toate instituțiile .
ITM am sesizat personal,nimeni nu a facut nimic.nu am primit nici un raspuns in acest sens
Am desfăcut CM pentru ca nu am respectat obligatiile contractului de munca si am absenta nemotivat,
.Eu am cerut comisie SSM sa constate ,angajatorul a acceptat o comisie disciplinară dupa 9 luni.
In aceasta perioada de 9 luni,am document ca am fost pontat,am document de ca am a bsentat,detin si document ca am solicitat sa fiu înscrisă la somaj ( timp in care eu eram angajata)
Accidentul nu este înregistrat,seful de tură a anunțat absenta mea dupa 8 luni,reiese din documentul deciziei de concediere.
Absenta de la locul de munca se constată la personal,in fisă de pontaj,atata timp cat ei m au pontat nu am cum sa demonstrez ca am lipsit.
Unde sa ma adresez
Va multumesc

Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019
miky_petru69, utilizator
In mesajul meu anterior am mentionat deja ce posibilitati aveti.
Ceream lamuriri despre evenimentul produs pe care dvs. il considerati a fi accident de munca. Va trebui sa prezentati documente si sau martori care au cunostinta despre evenimentul produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca unde au fost implicati angajati de la doua ... YoAlle YoAlle Accident de munca unde au fost implicati angajati de la doua societatii iar unul dintre ei a fost si accident in urma cercetarii evenimentului se emite vreun ... (vezi toată discuția)
Dosar cercetare eveniment - accident de munca Mihaela_12 Mihaela_12 Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea informatie: in cazul unui accident de munca, ce documente privind cercetarea evenimentului trebuie ... (vezi toată discuția)