avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura pentru produse vandute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura pentru produse vandute

Buna ziua,

Am si eu o mica intrebare, daca eu cumpar un produs din strainatate dar nu primesc factura (de exemplu cumpar acel produs de pe[ EDITAT] , gen [EDITAT] la noi ) eu avand PFA pot sa vand la alt pret (mai mic sau mai mare) dar sa emit si factura pentru acel produs ? atat timp cat factura o inregistrez in contabilitate si platesc impozit pentru banii primiti ? sau trebuie sa am si eu la randul meu factura pe ce am cumparat ?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 21:51, 30 Decembrie 2011
Atata timp cat nu puteti justifica provenienta bunului ce doriti sa-l vindeti,respectiv sa aveti factura nu puteti sa emiteti factura.Trebuie respectat principiul simetriei actelor contabile(intrare-iesire).
Si daca cumpar eu produsul de pe [EDITAT MODERATOR- va rog nu mai scrieti in forum de unde achizitionati produsele] eu imi dau o factura cu produsul cumparat si pretul. Se poate folosi acea factura ?

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
daca desfasurati comert cu amanuntul cititi legea comertului in scopul revanzarii ce amenzii se dau, exista comertul de consignatie si amanet si atunci aveti nevoie de un buletin al vanzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ține gestiunea unui magazin de papetărie care vinde atât persoanelor fizice cât și persoanelor juridice? mi s-a spus că trebuie să am două gestiuni paulica_67 paulica_67 Am un magazin de papetarie.marfa o vand clientilor numerar, cu bon de casa, iar unor firme o vand cu factura ,pe care o platesc ulterior la trezorerie sau ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul niconica niconica Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)